Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

The end!


Η Βιγιαρεάλ «τελείωσε» τα όνειρα του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έμεινε «όρθιο» στην «κόλαση» του ΟΑΚΑ, επικράτησε με 2-1, ανέτρεψε το 1-1 της Ισπανίας και πέρασε στα προημιτελικά. Άφησε λοιπόν τους «πράσινους» με την απογοήτευση σε μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα και τελείωσε με τα χέρια... άδεια, καθώς μετά από πρωτάθλημα και κύπελλο, χάθηκε και η Ευρώπη, χωρίς κανείς να παραγνωρίζει τη μέχρι τώρα πορεία που ξεκίνησε με «σφαλιάρα» από την Ανόρθωση, αλλά συνεχίστηκε με θριάμβους σε Βρέμη και Μιλάνο.

Με το ΟΑΚΑ να «φλέγεται» ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανικό πρώτο ημίχρονο, αφού δεν ήταν ώρα για... θέαμα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν παιχνίδι υπομονής, έχοντας στο μυαλό τους πρώτα να διασφαλίσουν τα μετόπισθεν. Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει χώρο στη Βιγιαρεάλ, η οποία έπαιξε το αγαπημένο της passing game, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ανοιχτή την «πράσινη» άμυνα. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να μην έχει για πολύ την κατοχή, αλλά να φτάνει κοντά στο γκολ στη μοναδική κλασική ευκαιρία, όταν στο 37΄ ο Λόπεθ είπε «όχι» στον Μάντζιο. Νωρίτερα βέβαια, ο Μπουζάκα είχε ακυρώσει κανονικό γκολ του Ιμπαγάσα (κάτι που είχε συμβεί και στο «Μαδριγάλ» με ακυρωθέν γκολ του Καραγκούνη).

Η επανάληψη ήταν... άλλο ματς. Όσες φάσεις δεν είχε το «νευρικό» πρώτο μέρος, είχε το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Και με το... καλημέρα η Βιγιαρεάλ «πάγωσε» το ΟΑΚΑ, όταν... ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε τον Γκαλίνοβιτς για το 1-0. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα και στο 55΄ έφερε το ματς στα ίσια, με τον Μάντζιο να σκοράρει -όπως πάντα- με κεφαλιά. Το σκορ στο 1-1 και είχαν ήδη αρχίσει οι σκέψεις για παράταση, αν και ο χρόνος ήταν αρκετός. Ακολούθησε ξανά παιχνίδι τακτικής, οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, και ο ρυθμός είχε πέσει.

Όλα άλλαξαν στο 70΄ όταν η Βιγιαρεάλ απέδειξε πως παίζει «σούπερ» ποδόσφαιρο και παρέδωσε μαθήματα για την ιδανική αντεπίθεση. Ο Ιμπαγάσα από σκόρερ έγινε... σέρβες και ο Γιορέντε (είχε μπει αλλαγή στην ανάπαυλα στη θέση του Νιχάτ) «τελείωσε» το ματς. Στο 20λεπτο που απέμεινε οι «πράσινοι» δεν είχαν ψυχολογία να ανατρέψουν το σκορ (ήθελαν δύο γκολ για την πρόκριση) και οι Ισπανοί, κράτησαν άνετα τη νίκη και την πρόκριση, αποχωρώντας καταχειροκροτούμενοι από το ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να αναγνωρίζουν την ανωτερότητά τους. Χειροκρότημα βεβαίως και για τους παίκτες του Χενκ τεν Κάτε που τα έδωσαν όλα, αλλά δεν ήταν αρκετό απέναντι σε μια τέτοια ομάδα.

goalday

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan