Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Το YouTube μπλόκαρε τα μουσικά βίντεο στη Βρετανία ..

Το YouTube πήρε την απόφαση να μπλοκάρει την προβολή μουσικών βίντεο σε όλη τη Βρετανία, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με την Performing Right Society (PRS).
Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες βίντεο δεν θα είναι διαθέσιμα στους Βρετανούς χρήστες. Ο Πάτρικ Γουόκερ, διευθυντής του YouTube για θέματα συνεργασιών βίντεο, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν «αναπόφευκτη. Από την άλλη, ο Στιβ Πόρτερ, επικεφαλής της PRS εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή του από την απόφαση του YouTube. Σε σχετική δήλωση, ο Πόρτερ τόνισε ότι κίνηση «τιμωρεί του Βρετανούς καταναλωτές αλλά και τους καλλιτέχνες, των οποίων τα δικαιώματα εκπροσωπούμε και προστατεύουμε».
Το PRS, που εκπροσωπεί τους μουσικούς παραγωγούς, ανέφερε: «Η Google δήλωσε ότι προχωράει σε αυτή την κίνηση επειδή θέλει να πληρώνει σημαντικά μικρότερο ποσό προς τους δημιουργούς, παρά τη τεράστια συνεισφορά τους στη αύξηση της επισκεψιμότητας του YouTube».
Το YouTube επίσης εξέφρασε παράπονα για την έλλειψη διαφάνειας από την πλευρά της PRS, δηλώνοντας ότι δεν διευκρίνισε ποιοι καλλιτέχνες θα καλύπτονταν από οποιαδήποτε νέα συμφωνία. «Είναι σα να ζητάς από τους καταναλωτές να αγοράσουν ένα κενό CD χωρίς να τους ενημερώνεις για τους καλλιτέχνες που περιέχει», αναφέρει το YouTube σε σχετική δήλωση που δημοσιεύτηκε σε blog.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan