Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

H Σύμη ...έγινε η Μύκονος των VIP της Τουρκίας !

Σύµη ψηφίζουν οι VΙΡ της Τουρκίας. Το νησί µετατρέπεται τα τελευταία χρόνια σε αγαπηµένο καλοκαιρινό προορισµό πολιτικών, δηµοσιογράφων, ηθοποιών, τραγουδιστών, επιχειρηµατιών από την Τουρκία. Σκοπός όχι µόνο για να κάνουν τα µπάνια τους, αλλά -κυρίως- για να διασκεδάσουν τα βράδια στις ταβέρνες και τα µπαρ του λιµανιού.
Κάθε µέρα στη Σύµη βρίσκονται πάνω από 200 θαλαµηγοί, ιστιοφόρα και ταχύπλοα σκάφη, εκ των οποίων σχεδόν τα µισά προέρχονται από τη γειτονική χώρα....





--



Ιδιαίτερα δηµοφιλής έγινε η Σύµη στην Τουρκία από το γνωστό τουρκικό σίριαλ «Τα σύνορα της αγάπης», όπου ο Νίκος και η Νασλί, οι οποίοι ερµήνευαν τους ρόλους του Ελληνα και της Τουρκάλας, «επισηµοποίησαν» τον έρωτά τους στο νησί.
Εκτοτε, άρχισαν να καταφθάνουν στη Σύµη τα καλοκαίρια... εκατοντάδες επώνυµοι από τη γειτονική χώρα, µε αποτέλεσµα το νησί να γίνει της µόδας για τους πλούσιους σκαφάτους και όχι µόνον.
«Ο αριθµός των τούρκων επισκεπτών προς τα ελληνικά νησιά θα µπορούσε να ήταν πολύ µεγαλύτερος εάν δεν ήταν απαραίτητη η βίζα που αποτελεί ένα σοβαρό εµπόδιο στην αύξηση του τουριστικού ρεύµατος», λέει ο γνωστός δηµοσιογράφος Μεχµέτ Αλί Μπιράντ, από τους τακτικούς επισκέπτες της Σύµης.
Οι επώνυµοι τούρκοι γυρίζουν όλη την ηµέρα µε τα σκάφη τους στις αποµακρυσµένες παραλίες του νησιού και το βράδυ καταλήγουν στο λιµάνι για να φάνε και να διασκεδάσουν. «Αρέσουν στους Τούρκους η ελληνική κουζίνα και η ελληνική µουσική και γλεντάνε µέχρι τις πρωινές ώρες», λέει ο ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας κ. Μάνος Μάγκος που έχει πολλούς φίλους από την Τουρκία, µεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλµάζ και η οικογένεια Ντεµιρέλ.
Από τους τακτικούς επισκέπτες είναι και ο γνωστός κροίσος Μουσταφά Κοτς, ο οποίος κάποιες φορές κλείνει τα ραντεβού του µε έλληνες επιχειρηµατίες στη Σύµη!



alepounews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan