Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ο Γύρος Της Γης Από Μια 14χρονη!!!


Η 14χρονη Oλλανδή ιστιοπλόος, Λόρα Ντέκερ, αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι Ντεν Οσε της Ολλανδίας για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, να γίνει η μικρότερη ιστιοπλόος που θα πραγματοποιήσει μόνη της το γύρο του κόσμου με το ιστιοπλοϊκό της.

Η Λόρα και ο πατέρας της Ντικ Ντέκερ, που τη συνοδεύει στο ιστιοπλοϊκό της Guppy, αναχώρησαν από το ολλανδικό λιμάνι στις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας) κατευθυνόμενοι προς τη Μαύρη θάλασσα, υπό το βλέμμα περίπου 100 θεατών και περίπου 50 δημοσιογράφων...

"Δε φοβάμαι", δήλωσε η Ντέκερ λίγα λεπτά πριν από τον απόπλου και πρόσθεσε ότι επισήμως ο περίπλους της γης θ΄αρχίσει σε τέσσερις εβδομάδες από την Πορτογαλία όπου ο πατέρας της θα την αφήσει μόνη.

Το ταξίδι ως την Πορτογαλία θα διαρκέσει δυο με τρεις εβδομάδες.

Την περασμένη Τρίτη η Λόρα κέρδισε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, όταν ολλανδικό δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά της για άρση της δικαστικής επιτήρησης που τής είχε επιβληθεί.

Η Λόρα Ντέκερ θα ολοκληρώσει τον περίπλου πριν γιορτάσει την 17η επέτειο των γενεθλίων της στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012 για να γίνει η μικρότερη ιστιοπλόος που πραγματοποιεί μόνη της το γύρο του κόσμου.

Το ρεκόρ αυτό κατέχει η Τζέσικα Γουότσον από την Αυστραλία, η οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι της στις 15 Μαΐου του 2009 τρεις ημέρες πριν από τα 17ά της γενέθλια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan