Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Φύσει Αδύνατο Το Τέλειο Μαύρισμα!!!


Οι διακοπές συνδυάζονται συνήθως με το στοίχημα για απόκτηση τέλειου μαυρίσματος. Ατελείωτες ώρες στην παραλία, ειδικά προϊόντα για απόκτηση του ιδανικού χρώματος και πάει λέγοντας... Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, όχι μόνο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας, αλλά είναι και φυσικώς αδύνατο.

Μερικές περιοχές του ανθρώπινου σώματος (γλουτοί), όπως επισημαίνουν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, υπό τον καθηγητή Τζόναθαν Ρις, εκ φύσεως μαυρίζουν λιγότερα εύκολα από κάποιες άλλες και χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς είναι πιο ευάλωτες στον καρκίνο του δέρματος...

Οι επιστήμονες ερεύνησαν για ποιο λόγο οι καρκίνοι του δέρματος, όπως το επικίνδυνο μελάνωμα, τείνουν να εμφανίζονται με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικά σημεία του σώματος, παρά το γεγονός ότι όλοι προκαλούνται από την ίδια έκθεση στην επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

Μετά πείραμα με 100 εθελοντές να κάνουν τεχνητό μαύρισμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ύστερα από έξι συνεδρίες τεχνητού μαυρίσματος, οι γλουτοί είναι άκρως ανθεκτικοί στο μαύρισμα και παραμένουν αρκετά πιο άσπροι σε σχέση με την πλάτη, παρά το γεγονός ότι και τα δύο μέρη του σώματος έχουν εκτεθεί στην ίδια ποσότητα ακτινοβολίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και την ίδια αντοχή στην επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

"Ένα από τα πραγματικά αινίγματα σχετικά με το μελάνωμα είναι γιατί οι όγκοι του διαφέρουν τόσο πολύ ανάλογα με την περιοχή του σώματος. Η νέα έρευνά μας δείχνει ότι, από μια άποψη, όλοι αποτελούμαστε από διαφορετικά τμήματα δέρματος, που αντιδρούν διαφορετικά στον ήλιο και τα οποία παρέχουν διαφορετικό βαθμό προστασίας από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της ακτινοβολίας", σημείωσε ο Τζόναθαν Ρις.

Το μαύρισμα, όπως σημειώνεται, αποτελεί ένδειξη ότι το δέρμα έχει ήδη υποστεί ζημιά από την υπεριώδη ακτινοβολία και το σώμα αντιδρά με τον τρόπο αυτό για να περιορίσει πιθανή περαιτέρω βλάβη. Για τους ανθρώπους με ανοιχτόχρωμο δέρμα και όσους έχουν πολλές φακίδες, είναι πολύ δύσκολο να μαυρίσουν χωρίς να καούν, γι' αυτό χρειάζονται πρόσθετη προστασία από τον ήλιο.


www.cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan