Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

19.000 ευρώ για τρεις σαμπάνιες!


Είναι αυτό που λέμε: «ελαφρώς τσιμπημένες οι τιμές...»


--

Το περιστατικό είναι αληθινό και το πληροφορηθήκαμε από την πλέον έγκυρη πηγή. Ιδιαιτέρως σοβαρή αλλοδαπή επιχειρηματίας που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, τηλεφώνησε πριν από μερικές ημέρες σε γνωστή κάβα που συνήθως προτιμά για τις αγορές της και ρώτησε ποια είναι η λιανική τιμή μιας σαμπάνιας CRISTAL. Ο υπάλληλος αφού της είπε ότι η τιμή φιάλης είναι 300 ευρώ, τη ρώτησε αν ήθελε να στείλει κάποια φιάλη στην οικεία της. Εκείνη απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο καθώς ήταν ακόμη... διακοπές. Είχε τηλεφωνήσει από περιέργεια καθώς την προηγουμένη είχε δειπνήσει με την παρέα της σε γνωστό εστιατόριο νησιού παραγγέλνοντας μεταξύ άλλων 3 φιάλες CRISTAL. Δυστυχώς όμως στο τέλος την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: ο λογαριασμός που κλήθηκε να πληρώσει ήταν 19.000 ευρώ!!!

Είναι αυτό που λέμε: «ελαφρώς τσιμπημένες οι τιμές...».

Για την ιστορία: η σαμπάνια Cristal δημιουργήθηκε αρχικά για τον Αλέχανδρο ΙΙ της Ρωσίας. Την εποχή όμως που έδωσε τη διαταγή να του φτιάξει ο Louis Roderer την Cristal στη Ρωσία η οικογένεια των Τσάρων έτρεμε από το φόβο των δολοφονιών έτσι είπαν του Louis Roderer να βάλει την σαμπάνια σε '' διάφανο" μπουκάλι για να μπορούν να ελέγχουν εύκολα το εσωτερικό του μπουκαλιού μιας και οι δολοφόνοι θα μπορούσαν να βάλουν καμία βόμβα μέσα σε σκούρο μπουκάλι και να μην αφήσουν τσάρο για τσάρο.Και μιας και ο πελάτης έχει πάντα δίκιο ο Louis Roderer ανέθεσε τη κατασκευή των μπουκαλιών σε ένα Φλαμανδό glassmaker. Η Ρώσικη βασιλική οικογένεια είχε μια συμπάθεια στις γλυκές σαμπάνιες έτσι στην αρχή η Cristal ήταν Sec. Μετά όμως τη δολοφονία της βασιλικής οικογένειας το 1917 οι sec σαμπάνιες δημοπρατήθηκαν στη Γαλλία για πολλά μα πάρα πολλά λεφτά... τα οποία έδωσε ένας... (μάλλον πλούσιος) από τη Νότια Αφρική.

Την εν λόγω σαμπάνια θα την αναγνωρίσετε γρήγορα από το διάφανο μπουκάλι της και το uv σελοφάν με το οποίο είναι σκεπασμένη. Οι διάσημοι και πάμπλουτοι ράπερ τραγουδιστές την αναφέρουν πολύ συχνά στα τραγούδια τους σαν Cris ή Stal μιας και είναι από τα πιο status symbol στην Αμερική. Εκεί οι Cristal κοστίζουν πάνω από 350$ ενώ στο Λονδίνο -αν βρεθεί- κοστίζει περίπου 400£με 650£.

newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan