Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μειώνεται η προβολή σκηνών καπνίσματος στο Hollywood


Η προβολή σκηνών καπνίσματος και η παρουσία τσιγάρων στις ταινίες μειώνεται αισθητά, σύμφωνα με σχετική αμερικανική έκθεση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.
Μέχρι στιγμής, οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα προβάλλεται σε πολλές ταινίες και επηρεάζει τους νέους ενώ παράλληλά, με δηλώσεις της η Ursula Bauer από το Κέντρο Ελέγχου Νόσων σημειώνει ότι «υπάρχει πτωτική τάση την οποία αξίζει να σημειώσουμε, αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα επαρκή πρόοδο».

Η έρευνα βασίστηκε στη συχνότητα που εικόνες τσιγάρων και καπνίσματος προβλήθηκαν στα αμερικανικά φιλμ από το 1991 μέχρι το 2009. Σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της έρευνας, υπήρξαν 1.935 σκηνές καπνίσματος σε όλες τις ταινίες που βρέθηκαν στο εβδομαδιαίο τοπ 10 των ταινιών στην Αμερική, την περασμένη χρονιά. Το γεγονός αυτό, συγκρινόμενο με τις 4000 στιγμές που καταγράφηκαν στις ταινίες του 2005, σημειώνει μια σημαντική μείωση.

Υπογραμμίζεται ακόμα, ότι πριν από την προβολή τέτοιων ταινιών με σκηνές καπνίσματος, προηγούνται διαφημίσεις σχετικές με τις επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία.

Ο βασικός συγγραφέας της έρευνας Stan Glantz, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανέφερε ότι σύμφωνα με τα ερευνητικά αποτελέσματα, «το Χόλιγουντ μπορεί να παράγει ταινίες με λιγότερη προβολή καπνιστικών συνηθειών χωρίς να χάσει σε θεαματικότητα και εισιτήρια».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan