Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μύθοι για το γυναικείο σώμα

Μερικά πράγματα που δε γνωρίζαμε

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με το γυναικείο σώμα. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένοι μύθοι γύρω από το σώμα της γυναίκας:

Μύθος 1ος: Μια γυναίκα δε μπορεί να συλλάβει κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης
Ενώ μια γυναίκα δεν είναι πολύ πιθανόν να συλλάβει κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης, τίποτα όσον αφορά την εγκυμοσύνη δεν είναι αδύνατο, δηλώνει ο Aaron Carroll, από το πανεπιστήμιο της Indiana. Μόλις βρεθεί μέσα στο σώμα της γυναίκας το σπέρμα μπορεί να περιμένει μέχρι μια εβδομάδα για ένα ωάριο. Η ωορρηξία μπορεί να συμβεί αμέσως μετά ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της αιμορραγίας του κύκλου δίνοντας τη δυνατότητα στο υπομονετικό σπέρμα να… σταθεί τυχερό.

Μύθος 2ος: Η εμμηνόπαυση προκαλεί πτώση της ερωτικής επιθυμίας
Δεν είναι απαραίτητο να συμβεί τέτοια αλλαγή. Έρευνα για τις σεξουαλικές συνήθειες στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε από τον Edward Laumann το 1994, ανακάλυψε ότι περίπου οι μισές από τις γυναίκες στα πενήντα έρχονταν σε επαφή αρκετές φορές το μήνα.Αν και εξάψεις και άλλα προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν τη γυναίκα σε μείωση της επιθυμίας προσωρινά, δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της εμμηνόπαυσης και της επιθυμίας.

Μύθος 3ος: Τα αντιβιοτικά καθιστούν αναξιόπιστα τα αντισυλληπτικά
Υπάρχουν γιατροί που το πιστεύουν. Τα αντισυλληπτικά -μόνα- αποτυγχάνουν μια φορά στις εκατό και το ποσοστό παραμένει αναλλοίωτο όταν λαμβάνονται ταυτόχρονα με την πλειοψηφία των αντιβιοτικών. Πιθανή εξαίρεση είναι η ριφαμπίνη, το αντιβιοτικό που συνταγογραφείται για τη φυματίωση. Η ριφαμπίνη μειώνει τα επίπεδα ορμονών που προστατεύουν από εγκυμοσύνη, που προκαλούνται από τα αντισυλληπτικά, αλλά αν η επίδραση είναι αρκετά μεγάλη ώστε να αυξάνεται ο κίνδυνος εγκυμοσύνης δεν είναι σαφές.

Μύθος 4ος: Άντρες και γυναίκες χρειάζονται ίδια ποσότητα ύπνου
Η αϋπνία όχι μόνο προκαλεί περισσότερη ψυχική δυσφορία στη γυναίκα αλλά αυξάνει και την ινσουλίνη, όπως και τα επίπεδα φλεγμονής -παράγοντες κινδύνου για φτωχή υγεία, αποκάλυψε έρευνα του 2008 που πραγματοποιήθηκε σε 210 ανθρώπους. Επικεφαλής της ήταν ο Edward Suarez του Πανεπιστημίου Duke. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 6.000 συμμετέχοντες, με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου του Warwick το 2007, ανακάλυψε ότι γυναίκες που κοιμούνται 5 ή λιγότερες ώρες τη νύχτα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από υπέρταση σε σύγκριση με γυναίκες που κοιμούνται 7 ή περισσότερες ώρες. Μεταξύ των αντρών, δεν υπήρχε τέτοια σχέση. Η γυναίκα καλό θα είναι να ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα όσον αφορά τις ώρες ύπνου που χρειάζεται.
Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan