Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ο Bill Gates έπεισε 40 δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν την μισή περιουσία τους

O συμπαθής μας εργάτης φιλανθρωπιών Bill Gates πέτυχε να εγγράψει 38 δισεκατομμυριούχους να δώσουν την μισή τους περιουσία σε αυτούς με λιγότερη τύχη, ένα επίτευγμα που μπορεί να είναι το μεγαλύτερης έκτασης φιλανθρωπικό έργο που έχει γίνει ποτέ.

Μαζί με τον Warren Buffet το σχέδιο "The Giving Pledge" ( η υπόσχεση) , άρπαξε τους Larry Ellison (ιδρυτή της Oracle),George Lucas, τον δήμαρχο τηε Νέας Υόρκηςr Michael Bloomberg and Barry Diller fαπό την IAC (εταιρεία πολυμέσων του ιντερνετ που της ανήκουν τα Ask.com, Bloglines, Vimeo, Match.com και άλλα), μαζί με... πολλούς άλλους...


--
Και ενώ δεν είναι δεσμευμένοι νομικά να δώσουν τουλάχιστον το 50% της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες, είναι περισσότερο μια υπόσχεση εμπιστοσύνης- ιδιαίτερα τώρα που όλα ανακοινώθηκαν στο ΜΜΕ.
Δεν αναμένεται να δώσουν όλα τα χρήματα σε μία φιλανθρωπία, αλλά αν ο καθένας από την λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικάνων του Forbes υπέγραφαν την ίδια υπόσχεση, αυτό θα σήμαινε ότι οι φιλανθρωπίες θα κέρδιζαν επι πλέον 600 δις δολάρια. Υποθέτουμε ότι πολλές δωρεές θα εστιάζονται σε πράσινες γράσεις αν λάβουμε υπ΄'οψιν το πάθος του Gates με το θέμα.

rokakias

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan