Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Σαντορίνη: Το μαύρο διαμάντι του Αιγαίου


Για κάποιους είναι ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός, όπου συρρέουν κατά εκατοντάδες τα ερωτευμένα ζευγαράκια. Για άλλους ένας πανέμορφος τόπος που σου κόβει την ανάσα με το που τον αντικρίζεις. Το σίγουρο είναι ότι η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς....


--
....
Η Σαντορίνη, δημιούργημα της οργισμένης φύσης, χάρη στην ιδιαίτερη ιστορία της, τους θρύλους που την ακολουθούν, τους παραδοσιακούς οικισμούς και την έντονη κοσμική ζωή, έχει κατακτήσει την υφήλιο. Η θέα προς την καλντέρα, τον κρατήρα του ηφαιστείου είναι μοναδική. Το ηλιοβασίλεμα είναι ξακουστό στα πέρατα της γης και οι φωτογραφίες με τον ήλιο να βουτάει στα μενεξεδί νερά του Αιγαίου έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.
Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στην Οία και κάντε τα ψώνια σας στα Φηρά. Ιδανικός τόπος για διαμονή είναι ο Μονόλιθος και το εκπληκτικό ξενοδοχείο Scorpios Beach Hotel, ενώ το μπάνιο σας μπορείτε να απολαύσετε στα καθαρά νερά της Περίσσας και του Περίβολου.
Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον οικισμό του Ακρωτηρίου που χρονολογείται από την Ύστερη Νεολιθική Εποχή.
Οι κάτοικοι του το εγκατέλειψαν στα τέλη του 17ου π.Χ. αιώνα εξαιτίας των ισχυρών σεισμών. Ακολούθησε η έκρηξη του ηφαιστείου που άλλαξε την μορφή του νησιού. Η σκόνη και τα ηφαιστειακά υλικά κάλυψαν την πόλη του Ακρωτηρίου και προστάτευσαν τα κτήρια και το περιεχόμενο τους, όπως και στην Πομπηία.
troktikaras

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan