Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Σε έξαρση τα μηνύματα απάτη - Πώς να αποφύγετε τα spam e-mails


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν οι χρήστες λογαριασμών yahoo σε μήνυμα spam το οποίο αποστέλλεται από autieroo@yahoo.com ή ενδεχομένως και άλλο email.

Το μήνυμα το οποίο υποτίθεται οτι το στέλνει η εταιρεία Υahoo καλεί τους χρήστες να αποστείλουν στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους με το πρόσχημα - απειλή οτι σε διαφορετική περίπτωση η Υahoo θα διαγράψει το λογαριασμό τους....




Δεν πρόκειται για απλή φάρσα αφού οι hackers που πολλές φορές αντιγράφουν το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά διαφόρων εταιρειών ή ακόμη και τραπεζών προσπαθούν να πείσουν κάθε φορά τα θύματα τους να τους εμπιστευθούν και να τους αποσπάσουν έτσι τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους ή ακόμη και χρηματικά ποσά.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οχι απλά να διαγράψετε το μήνυμα αλλά απο τη θέση "Επιλογές" > "Επιλογή Αλληλογραφίας" να περάσετε το συγκεκριμένο spam email στη θέση "Ενοχλητική αλληλογραφία" έτσι ώστε οι ενοχλητικοί spammers να μην σας ξαναενοχλήσουν απο αυτό το email στο μέλλον.



πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan