Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Τετράποδα βαμπίρ σπέρνουν τον τρόμο στο Περού!!!


Ο εφιάλτης των βαμπίρ αναβίωσε στο Περού και σε περιοχές κοντά στη κοίτη του Αμαζονίου. Όπως ανκοινώθηκε την Παρασκευή (15/08) τέσσερα παιδιά πέθαναν από λύσσα και 500 άτομα κινδύνευσαν από την ασθένεια έπειτα από επιθέσεις νυχτερίδων που τρέφονται με αίμα σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου στο Περού.Οι νυχτερίδες-βαμπίροι (υπάρχουν συνολικά τρία είδη) ζουν αποκλειστικά στη Νότιο Αμερική και συνήθως επιτίθενται σε οικόσιτα ή άγρια ζώα την ώρα που κοιμούνται. Τα τελευταία χρόνια πάντως έχουν αναφερθεί και αρκετά περιστατικά επιθέσεων σε ανθρώπους...

Όπως αναφέρει το BBC, τα περισσότερα από 500 θύματα των επιθέσεων είναι μέλη της φυλής Αουαζούν που ζει στην κοινότητα Ουρκούσα του βορειοανατολικού Περουβιανού Αμαζόνιου, κοντά στα σύνορα με το Εκουαδόρ.

Ομάδες ειδικών βρίσκονται στην περιοχή με εντολή του υπουργείου Υγείας του Περού και χορηγούν εμβόλια σε όσους δέχτηκαν δαγκώματα.

Τέσσερα παιδιά πέθαναν από λύσσα πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, ενώ ένα μικρό ποσοστό των θυμάτων αρνήθηκε να εμβολιαστεί και είναι πιθανό να νοσήσει από τη θανατηφόρο ασθένεια του νευρικού συστήματος.

Ορισμένοι ειδικοί αποδίδουν τις μαζικές επιθέσεις βαμπίρων στην αποψίλωση της ζούγκλας, η οποία αναγκάζει τα αιμοβόρα, ιπτάμενα θηλαστικά να αναζητήσουν νέες πηγές τροφής.


www.cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan