Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Εντός του Σεπτεμβρίου η έναρξη κατασκευής του βιολογικού Οιχαλίας!


Πήρε έγκριση νομιμότητας από την Περιφέρεια – Ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.
Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων στο δήμο Οιχαλίας.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Ο δήμος Οιχαλίας εξασφάλισε την πλήρη έγκριση νομιμότητας από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, το έργο βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οιχαλίας κ. Θανάση Ζιώγκο, σε 10 ημέρες, αναμένεται η επιστροφή του φακέλου και η σύνταξη ανάθεσης του έργου.
Όπως τόνισε ο ίδιος, εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκσκαφή για την κατασκευή του έργου. Ήδη η ανάδοχος εταιρία αναζητά γραφείο και οικόπεδο για να στεγάσει τα απαιτούμενα υλικά και μηχανήματα...
Σύμφωνα με τον κ. Ζιώγκο, το θετικό της υπόθεσης ήταν η απουσία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε περίπτωση που υπήρχε προσφυγή θα καθυστερούσε σημαντική η υλοποίηση του έργου.
Το έργο
Αυτό καθ’ αυτό το έργο του βιολογικού καθαρισμού, έχει προϋπολογισμό ύψους 2.100.000 ευρώ. Συνολικά, το έργο της κατασκευής του βιολογικού και των δικτύων ακαθάρτων της Οιχαλίας, ανέρχεται στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο αφορά Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) του Δ.Δ. Οιχαλίας με τη μέθοδο της ενεργού ιλύος με παρατεταμένο αερισμό (extended aeration) με ταυτόχρονη πλήρη σταθεροποίηση της παραγόμενης ιλύος, πλήρη βιολογική απομάκρυνση αζώτου (νιτροποίηση-απονιτροποίηση) και φωσφόρου, και απολύμανση. Η βιολογική βαθμίδα έχει σχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει τρεις ανεξάρτητες γραμμές επεξεργασίας σε δύο φάσεις για το έργο, δύο όμοιες για την Α' φάση και μία τρίτη για την Β' φάση.
Η δυναμικότητα εξυπηρετούμενου πληθυσμού είναι της τάξεως των 4.750 ατόμων στην Α' φάση και 6.200 ατόμων στην Β' φάση. Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Οιχαλίας σχεδιάστηκε και θα κατασκευασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί μελλοντικά να δεχθεί και τα λύματα από τα γειτονικά Δ.Δ. Κρήνης και Πετρωτού και πρόκειται να κατασκευασθεί σε δημοτική έκταση, στη θέση Κεραμαριά, περίπου 1.500 m νότια του οικισμού της Οιχαλίας, και σε επαφή με τον εγκεκριμένο αποδέκτη, τον ποταμό Νεοχωρίτη. Στη μονάδα θα επεξεργάζονται αποκλειστικά αστικά απόβλητα και δεν προβλέπεται ούτε μελλοντικά να δέχεται βιομηχανικά λύματα.

www.e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan