Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Νέος Πρόεδρος Ο Μαρινάκης!


Ως μέρα ευθύνης χαρακτήρισε την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης, που πήρε 12 ψήφους έχοντας τη στήριξη του Παναθηναϊκού. Τι είπε ο νέος πρόεδρος για την... πράσινη υποστήριξη!

Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη προέκυψε από το απόγευμα της Δευτέρας και τελικά η αποδοχή του ήταν σχεδόν καθολική. Συγκέντρωσε 12 ψήφους, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτός του Παναθηναϊκού, λευκό έριξαν ΑΕΚ και Άρης, απείχε της διαδικασίας ο Ατρόμητος, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Καβάλας...

Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου διατήρησε ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος έλαβε 14 ψήφους, δηλαδή των ψήφισαν οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων, πλην της ΑΕΚ (λευκό) και της Καβάλας, που δεν συμμετείχε.

Αμέσως μετά ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας στο Δ.Σ της ΕΠΟ. Εκπρόσωποι της Λίγκας στην ΕΠΟ θα είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης (Ολυμπιακός), ο Τζόνι Βεκρής (Παναθηναϊκός), ο Θανάσης Κανελλόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου) και ο Ηλίας Βιολίδης (ΠΑΟΚ).

Μάλιστα, η διαδικασία κράτησε λίγα μόνο λεπτά. «Ανακοινώνεται ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ευάγγελος Μαρινάκης εξελέγη νέος πρόεδρος της Superleague, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Τρίτης 23 Αυγούστου 2010. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος», αναφέρει η ανακοίνωση της Superleague.

Μαρινάκης: «Μέρα ευθύνης»

Αμέσως μετά το πρώτο πανηγυρικό συμβούλιο της νέας διοίκησης, ο πρόεδρος πλέον της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης, στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: «Η Λίγκα δεν ήταν υπό διάλυση. Είναι μια μέρα ευθύνης για μένα. Το αποτέλεσμα της εκλογής έδειξε ότι είμαστε ενωμένοι και θα πρέπει να δώσουμε λύση στα προβλήματα όπως η βία και τα τηλεοπτικά. Από κει και πέρα στην συνέχεια θα έχουμε τον χρόνο να τα δούμε όλα».

Όσο αφορά το… πράσινο φως που άναψε ο Παναθηναϊκός με την ψήφο του στην εκλογή του, ο κ. Μαρινάκης λακωνικά τόνισε: «Αυτό κάτι λέει».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Λίγκας Μποροβήλος τόνισε πως «μας ταλαιπώρησε αυτό το θέμα αλλά τέλος καλό όλα καλά. Τώρα είναι ώρα για δουλειά. Δεν πρέπει να απαξιώνουμε τα πάντα. Θέλουμε να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα σε συνεργασία με την ΕΠΟ».


Το χρονικό της εκλογής

Mετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Κανελλόπουλου που ανήκει στην ίδια ομάδα με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ήταν ο μοναδικός, έχοντας και την υποστήριξη του Παναθηναϊκού!

Άλλωστε, ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» υποστήριζε από την πρώτη στιγμή την άποψη ότι πρόεδρος πρέπει να αναδεικνύεται μεγαλομέτοχος ή ιδιοκτήτης ομαδας και όχι κάποια «μαριονέτα», όπως ο Θανάσης Κανελλόπουλος, τον οποίο υπέδειξε την τελευταία στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος και απέσυρε την υποψηφιότητα του, με πρωϊνή ανακοίνωση την Τρίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου: «Η υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Super League είχε ως στόχο τη λήξη των κακών κειμένων, που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης, που για πρώτη φορά αναβλήθηκε αρκετές φορές, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αντιστάθηκε σε πρακτικές και μεθόδους του μαύρου παρελθόντος και κατάφερε να μην περάσουν αρρωστημένες νοοτροπίες.

Η όλη στάση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ έχει ως αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για την υποψηφιότητα και εκλογή στη θέση του προέδρου της Super League, ενός νέου και άφθαρτου παράγοντα όπως ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, μετά από ώριμη σκέψη, αποσύρει σήμερα την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Super League και στηρίζει τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που πιστεύουμε πως μπορεί να προσφέρει πολλά, να προσδώσει όραμα και να διασφαλίσει την ενότητα της Super League».


www.gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan