Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Άνθιμος: Ευπρόσδεκτοι μόνο όσοι δεν χαρίσουν το όνομα Μακεδονία!


Στις επάλξεις για το μακεδονικό και πάλι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (24/08) η μητρόπολη Θεσσαλονίκης, καθίσταται σαφές, ότι οι πολιτικοί οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους αναφορικά με το μακεδονικό στις ομιλίες τους στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Η Ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης καθώς και όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία της πόλεως μας, ως εκφραστές του αγωνιστικού φρονήματος του λαού της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας, παραμένουμε αμετακίνητοι στη δίκαιο απαίτηση μας να μην χαριστεί ποτέ και σε καμία περίπτωση το όνομα της Μακεδονίας μας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων, του οποίου η σωβινιστική μανία λυσσομανά εις βάρος της πατρίδας μας της Ελλάδας"...

"Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία.", επισημαίνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει με ονομαστική αναφορά και στον Πρωθυπουργό:

"Υπο αυτή την προϋπόθεση όλη η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και τελετουργικώς η τοπική εκκλησία μας, αναμένουμε μετά χαράς τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσία του κυρίου Πρωθυπουργού και την ομιλία του προς τον ελληνικό λαό, καθώς και όλη την κυβέρνηση και την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας στην Διεθνή Έκθεση, η λειτουργία της οποίας θα αρχίσει με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας. Κάθε άλλη σχετική πληροφόρηση για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως είναι ανακριβής και εξωπραγματική."


www.cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan