Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Το Μυστήριο της Χαμένης Ατλαντίδας!!!



Για το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας "υπεύθυνος" είναι ο Πλάτωνας, ο οποίος, στους διαλόγους του "Τίμαιος" και "Κριτίας" κατέγραψε την ιστορία που είπαν Αιγύπτιοι ιερείς στον Σόλωνα." Άκουσε λοιπόν Σωκράτη μια πολύ παράξενη παράδοση που όμως είναι εντελώς αληθινή, όπως τη διηγήθηκε κάποτε ο πιο σοφός από τους επτά σοφούς, ο Σόλωνας... "


--

Η Ατλαντίδα ήταν ουσιαστικά μία αρχαία ήπειρος που περιελάμβανε τον Ατλαντικό ωκεανό και κάποια κομμάτια από την Ευρώπη και την Αμερική. Αρχίζοντας το 800.000 π.χ. με το λιώσιμο του πρώτου παγετώνα (έχει μείνει ως κατακλυσμός στους μύθους όλων σχεδόν των λαών), και συνεχίζοντας με το λιώσιμο του δεύτερου και του τρίτου ως 80.000 π.χ., η Ατλαντίδα σιγά σιγά βυθίζονταν ώσπου παρέμεινε μόνο ένα μεγάλο νησί, η Πoσειδωνία, η οποία βρισκόταν κοντά στη σημερινή Μεγάλη Βρετανία. Αυτό το νησι ήταν και το μέρος που αναπτύχθηκε ο μεγάλος πολιτισμός των Ατλάντων οι οποίοι αποίκησαν σταδιακά στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στη Μεσσοποταμία, δίνοντας τις γνώσεις τους και δημιουργώντας αυτούς τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς.

Οι Άτλαντες ήταν πανύψηλοι με ύψος που ξεπερνούσε τα 2,5 μέτρα και απομεινάρια τους έχουν βρεθεί στο Μεξικό, στις Η.Π.Α. αλλά και στην Ελλάδα. Οι βασιλιάδες της Ατλαντίδας λάτρευαν τον ταύρο και από εκεί προέκυψαν τα ταυροκαθάψια αλλά και η λατρεία του Ταύρου των Μινωιτών και των Αιγυπτίων, όπως και πρόδρομοι των ισπανικών ταυρομαχιών.

Το τελευταίο τμήμα της ηπείρου βυθίστηκε με το λιώσιμο του τέταρτου παγετώνα το 12.000 π.χ. και μαζί του πήρε τα εκπληκτικά δημιουργήματα του πολιτισμού των Ατλάντων.

Αποδείξεις ότι η Ατλαντίδα υπήρξε μπορούν τα θεωρηθούν τα ταξίδια διάφορων ζώων που λειτουργούν ενστικτοδώς, όπως των ποντικιών της Βόρειας Ευρώπης που πηδάνε στη θάλασσα με σκοπό την αναζήτηση ενός νησιού αλλά καταλήγουν πνιγμένα αλλά και αποδημητικών πουλιών της Αφρικής που καταλήγουν να κάνουν κύκλους πάνω από τον ατλαντικό ωκεανό, μη μπορώντας να βρουν ξηρά για να προσγειωθούν.

Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Ατλαντίδα υπήρξε στη Σαντορίνη και κάποιοι άλλοι στην Κύπρο αλλά τα εδάφη που εκτείνονταν αυτός ο πολιτισμός ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα δύο προηγούμενα.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan