Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Σε πρόωρο θάνατο μπορεί να οδηγήσει η ημικρανία με αύρα


Σε πρόωρο θάνατο μπορεί να οδηγήσει η ημικρανία με αύρα! Τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν σε βρετανικό περιοδικό υγείας προβάλλουν πρώτη φορά την άμεση σύνδεση των συγκεκριμένων ημικρανιών με τον πρόωρο θάνατο από καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας...



--

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, τα άτομα που υποφέρουν από χρόνιες ημικρανίες με οπτικά συμπτώματα διατρέχουν 28% υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από στεφανιαία καρδιοπάθεια. Επίσης τα άτομα που υποφέρουν από ημικρανία με αύρα, η οποία συνήθως οφείλεται σε επανειλημμένα μικρά αγγειακά επεισόδια, σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, κινδυνεύουν 40% περισσότερο να πεθάνουν από εγκεφαλικό σε μικρή ηλικία. Σε σχέση πάλι με αυτούς που πάσχουν από απλές ημικρανίες, αυτοί που αντιμετωπίζουν ημικρανίες με οπτική αύρα έχουν 21% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία σε νεαρότερη ηλικία. Γενικότερα οι ερευνητές εξηγούν ότι δεν διαπίστωσαν αντίστοιχους αυξημένους κινδύνους στα άτομα με απλές ημικρανίες.

Κατά τη γνώμη των ειδικών οι συγκεκριμένης μορφής ημικρανίες, που μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και για 72 ώρες και να προκαλέσουν στον ασθενή οπτικά συμπτώματα, ζαλάδες, ναυτία και ευαισθησία των αισθήσεων, μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε στεφανιαία νόσο με κίνδυνο να πεθάνει, ειδικά αν έχει επιβαρημένο ιστορικό, εξαιτίας παχυσαρκίας ή υπέρτασης.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan