Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Το μέλλον της τηλεμεταφοράς πλησιάζει;

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και επιδερμικά με τη κβαντική φυσική, ξέρει πως εκεί που σταματά η φαντασία ξεκινούν τα κβαντικά φαινόμενα. Μια από τις εφαρμογές της είναι και o λεγόμενoς «κβαντικός εναγκαλισμός», ο οποίος μπορεί να μας...


--

επιτρέψει κάποια μέρα να πετύχουμε τη τηλεμεταφορά ανθρώπων από τη μία άκρη του γαλαξία μας στην άλλη, πιο γρήγορα και από τη ταχύτητα του φωτός.
Σύμφωνα με τη κβαντική θεωρία, ένα άτομο που βρίσκεται σε ένα σημείο μπορεί να δεχτεί και να ενσωματώσει τις ιδιότητες ενός ατόμου που βρίσκεται αλλού. Δυο ηλεκτρόνια αρχίζουν και δονούνται από κοινού, αν βρίσκονται σε κοντινά σημεία. Αν τα διαχωρίσεις με μια τεράστια απόσταση, όπως έναν γαλαξία, και αρχίσεις να δονείς το ένα, τότε (άγνωστο πως) και το άλλο ηλεκτρόνιο στην άλλη άκρη του γαλαξία γνωρίζει πως ο «φίλος» του δονείται.
Ο φυσικός του University of Maryland Christopher Monroe πέτυχε να «διαπλέξει» διαφορετικά άτομα, που απέχουν ένα μέτρο το ένα από το άλλο. Το σκεπτικό του είναι πως ένα από τα δυο θα μπορέσει να κληρονομήσει όλες τις ιδιότητες του άλλου και να γίνει εκείνο! Με τη ταχύτητα του φωτός ή ακόμη γρηγορότερα. Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να γίνει και με ανθρώπους; Όπως λέει ο Monroe: «Θα πρέπει πρώτα να καταστραφείς για να μπορέσεις να τηλεμεταφέρεις το σώμα σου. Οπότε, αν καταστραφείς και τηλεμεταφερθείς, ποιος θα είναι ό άλλος που έχει όλες τις ιδιότητες σου; Θα έχει την ίδια μνήμη, το ίδιο χιούμορ, μόνο που ο αρχικός εαυτός σου θα έχει ήδη εξαφανιστεί δια παντός….».
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan