Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ντομάτα η θαυματουργή...

Η ντομάτα είναι μια εύγευστη και πολύτιμη τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμα διατροφής σας. Είναι ιδανική για δίαιτα, γιατί έχει πολύ λίγες θερμίδες, άφθονη βιταμίνη C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και φολικό οξύ, απαραίτητο για την αναδόμηση των κυττάρων.

Η κόκκινη χρωστική ουσία που περιέχεται στις ντομάτες είναι το λυκοπένιο. Είναι ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά και καθίσταται εξαιρετικά ευεργετικό όσον αφορά την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού. Είναι επίσης, ιδιαίτερα ωφέλιμο για την καλή καρδιακή λειτουργία, την υγεία του προστάτη και του παγκρέατος.
Μελέτες έδειξαν ότι οι άνδρες που καταναλώνουν δέκα τομάτες ανά εβδομάδα μείωσαν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου κατά 45%, ενώ και στα δύο φύλα, μειώθηκαν κατά 60% οι πιθανότητες συγκεκριμένων μορφών καρκίνου, όπως του ...
στομάχου και του παχέος εντέρου.

Η πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα είναι ένα ακόμη όφελος από την κατανάλωση ντομάτας. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι οι ντομάτες περιέχουν δύο σημαντικές ενώσεις, οι οποίες μπλοκάρουν ορισμένες από τις καρκινογόνες ουσίες που βρίσκονται στον καπνό. Έτσι, οι βλαβερές ιδιότητες του καπνού μειώνονται σημαντικά.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan