Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΔΝΤ είναι «σαν ένα πιάτο πατσά… μετά το μεθύσι»


Υποστηρίζουν οι Financial Times για την ελληνική οικονομία

«Μετά από ένα βράδυ με πολύ ποτό, ένας παραδοσιακός ελληνικός τρόπος για να ‘φτιάξει’ το στομάχι είναι με ένα πιάτο πατσά. Στην Αθήνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι τώρα τόσο ευπρόσδεκτο όσο είναι ο πατσάς σε ένα παιδικό πάρτι, όμως, τα δάνεια των 110 δισ. ευρώ που έχει υποσχεθεί μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα τρία χρόνια, βοηθούν να ξεπεραστεί ο οικονομικός πονοκέφαλος μετά το μεθύσι μιας δεκαετίας υπερβολών»...

Η παραπάνω περιγραφή ανήκει στο συντάκτη των Financial Times, που περιγράφει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι «είναι προς το συμφέρον της Αθήνας να κρατήσει τα χρήματα του ΔΝΤ και της ΕΕ για όσο διάστημα αυτά είναι διαθέσιμα, προκειμένου να μετριάσει τον πόνο της διαδικασίας ισοσκέλισης του προϋπολογισμού».

«Μετά από αυτό, μια χρεοκοπία μπορεί να είναι λογική», γράφει, στο άρθρο του που τιτλοφορείται «απίθανη η χρεοκοπία της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια».

Με δεδομένη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενδέχεται να αποδειχθεί αδύνατη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τις οποίες απαιτούν το ΔΝΤ και η ΕΕ, γράφει το δημοσίευμα, εκτιμώντας μάλιστα πως η αλλαγή της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε και μία εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ταχύτατη χρεοκοπία.

«Όμως, εάν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να διατηρηθεί στην εξουσία, δεν έχει λογική να χρεοκοπήσει πριν να φέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, εξαιρουμένων των τόκων, στο μηδέν. Εάν το κάνει νωρίτερα, όλα τα επώδυνα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν με τη μια».


www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan