Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Νεκρός δεύτερος εργάτης στο εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ στην Παναγία


Κατάγονταν από την Συρία και βρισκόταν στην χώρα μας ως οικονομικός μετανάστης. Η μοίρα όμως έπαιξε δυσάρεστο παιχνίδι γι’ αυτόν.

Χθες Τρίτη λίγο πριν το μεσημέρι, ο Χόρο Χισάμ γεννηθείς το 1984 καταγόμενος από την Συρία βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ εργαζόταν στο έργο του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας.

Λόγω του παγετού η πλάκα μπετοφόρμ που κρατούσε ο Σύριος έπεσε από τα χέρια του και χτύπησε το δοκάρι στην σκαλωσιά που πατούσε δίπλα σε κτίριο στο τέλος μιας σήραγγας.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να σπάσει το δοκάρι που πατούσε ο Σύριος και να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία λίγο μετά τις 11, ο Χόρο Χισάμ εργαζόταν στην κατασκευή κτιρίου του Κέντρου Ελέγχου Σηράγγων στην έξοδο της σήραγγας Συρτού προς Γρεβενά, τμήμα του έργου Παναγίας – Γρεβενών της Εγνατίας Οδού. Ενώ βρισκόταν πάνω σε σιδερένια σκαλωσιά εκτελώντας εργασίες καλουπώματος έσπασε το ξύλινο δοκάρι πάνω στο οποίο πατούσε με αποτέλεσμα την πτώση του στο έδαφος από ύψος τεσσάρων μέτρων περίπου. Το έργο στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος νεαρός παραχωρήθηκε από την εταιρία ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Ε. σε υπεργολάβο «Ατομική Επιχείρηση Τεχνικά Έργα PSC Καλαντζή Γεωργία».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύριος εργάτης, έμενε μόνιμα στην Κυψέλη και προσωρινά στην Καλαμπάκα, ενώ προανάκριση για το θέμα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.

Το δεύτερο αυτό περιστατικό έχει επιφέρει αναστάτωση στους εργαζόμενους των εργοταξίων της Εγνατίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία να πάει κάποιος να εργαστεί και να μην επιστρέψει ποτέ στο σπίτι του.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο θύμα των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή του δρόμου.

Του Βαγγέλη Γκιάτα

www.e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan