Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ο Ολυμπιακός συναντά πάλι το άγχος - Αγγαρείες Tέλος



Olympiakos

Ύστερα από συνεχόμενα αδιάφορα (λόγω βαθμολογικής διαφοράς) ματς, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μόνο για τις διαιτητικές ατασθαλίες τους και μια παρατεταμένη περίοδο «αγγαρείας», ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (19:30 ΣΚΑΪ) τη Σεντ Ετιέν για το ΟΥΕΦΑ και καλείται να κερδίσει. Υπό πίεση.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό είχαν βαρεθεί να παρακολουθούν την ομάδα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού το χάσμα βαθμών ανάμεσα στους ερυθρολεύκους και τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του είναι τόσο μεγάλο που δεν προσφέρει τίποτα το αγωνιώδες.

Ακόμη και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε βάλει τη... δεύτερη ομάδα, κάτι που μείωσε εξαρχής της πιθανότητες νίκης μέσα στην έδρα του δικεφάλου. Οπότε και εκεί, το ενδιαφέρον ήταν κάπως μειωμένο ή, τέλος πάντων, με αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Όμως, τώρα για πρώτη φορά ύστερα από καιρό ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ δύσκολο αγώνα, με πίεση, άγχος, κίνητρο για τη νίκη και υποχρέωση νίκης. Γιατί, από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά έχει εξασφαλίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα, πρέπει τώρα να κάνει και την ευρωπαϊκή υπέρβασή της. Αυτή που δεν κατάφερε στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ανόρθωση.

Οι 32 του ΟΥΕΦΑ είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξει ο Ολυμπιακός ότι έχει δυνατότητες και εκτός συνόρων, ανεξαρτήτως διαιτητών, εποπτών και παρατηρητών. Όμως, είναι και μια καλή... παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσει, γιατί είναι πιθανό να αντιστραφεί ακόμη και το κλίμα υπέρ του Βαλβέρδε. Αδίκως βέβαια, αλλά είναι πιθανό.

Το Καραϊσκάκη θα «εκραγεί» από την πληρότητα, αφού οι οπαδοί του Ολυμπιακού έβαλαν ότι βύσμα είχαν για να βρουν ένα εισιτήριο, η ατμόσφαιρα θα είναι ιδανική για ματς νοκ άουτ και ο Ολυμπιακός το μόνο που έχει να κάνει είναι το νοκ. Γιατί με το άουτ θα είναι μια χρονιά ίδια με τις προηγούμενες.

yupi

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan