Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Όταν οι εχθροί γίνονται κολλητοί


Ο ΟΠΑΠ και η Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη είναι μεταξύ των πέντε εταιρειών που υπέβαλαν προσφορές για την εξαγορά της κρατικής τουρκικής λοταρίας Milli Piyango, όπως ανακοίνωσε χθες η διεύθυνση αποκρατικοποιήσεων της Τουρκίας Μετά την ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε στη «Ναυτεμπορική», ότι είναι ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Intralot για τη διεκδίκηση της τουρκικής λοταρίας Milly Piyango.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από αρκετούς μήνες γράφαμε ότι το Μαξίμου, απηνής διώκτης κάποτε του Ομίλου του Σωκράτη Κόκκαλη και της διαπλοκής, άναψε αμέσως μετά τις εκλογές του 2007 το πράσινο φως για τον συνεταιρισμό του ΟΠΑΠ με την Intralot (βλέπε: Συνεταιρισμός ΟΠΑΠ-INTRALOT !!!). Τότε «εκτός του υπό επεξεργασία σχεδίου της κοινής επενδυτικής δράσης στο εξωτερικό του ΟΠΑΠ με την Intralot» (που επιβεβαιώνεται τώρα) είχαν εξεταστεί και πιο προωθημένα σενάρια, όπως: Πρώτον, μια δημόσια πρόταση του ΟΠΑΠ για την εξαγορά της Intralot με μετρητά και δεύτερον, η εξαγορά της δεύτερης με ανταλλαγή μετοχών, κάτι που θα καθιστούσε την εταιρεία του Σ. Κόκκαλη τον δεύτερο, μεγαλύτερο μετά το Δημόσιο, μέτοχο του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα και ενώ στις Βρυξέλλες έχει αρχίσει να μετρά ανάποδα ο χρόνος για το κρατικό μονοπώλιο στον τζόγο, στο ΧΑΑ αυξάνουν οι πιέσεις στην μετοχή του ΟΠΑΠ, υπέρ της μετοχής της Ιντραλότ, επειδή εκτιμάται ότι «αργά, ή γρήγορα, θα σπάσει το μονοπώλιο». Η ατμόσφαιρα είναι τέτοια που ακόμα και η .. ΕΠΟ αρνείται να διαλύσει την θυγατρική εταιρεία που διατηρεί με σκοπό την δραστηριοποίηση στο ποδοσφαιρικό Στοίχημα και ονομασία … «Ευ αγωνίζεσθαι» (!!!). Ποιος στηρίζει την ΕΠΟ; Μα φυσικά οι κ.κ. Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης που επέβαλαν και τον νέο πρόεδρό της, τον κ. Πιλάβιο. Ενδιαφερόμενος για το στοίχημα και ο κ. Κοντομηνάς, αλλά αυτός δεν έχει ομάδα, ούτε «μετράει» μπροστά στους άλλους.

Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς; Ότι από αιώνιοι αντίπαλοι και εχθροί προ Καραμανλή, οι κ. Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης θα συνεργασθούν τώρα επί Καραμανλή για την κυριαρχία στο πλουσιότερο κρατικό ταμείο; Που να κρύβονται άραγε τώρα εκείνοι που εκλιπαρούσαν (ποικιλοτρόπως) την δικαιοσύνη να κλείσει μέσα τον Κόκκαλη και κατηγορούσαν τον Μητσοτάκη για το Ξυστό;

antinews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan