Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Σε απεργία πείνας 185 κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων


Σε απεργία πείνας βρίσκονται κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων. Η απεργία πείνας ξεκίνησε από την Τρίτη και συνεχίστηκε και χθες.
Όπως είναι γνωστό μερίδα των κρατούμενων των φυλάκων Τρικάλων είχαν προχωρήσει στις αρχές του μήνα που διανύουμε σε αποχή από το συσσίτιο διαμαρτυρόμενοι κατά αυτό τον τρόπο για τις συνθήκες κράτησής τους.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν χθες,...
μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ», παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης στο τοπικό σοφρονιστικό κατάστημα φιλοξενούνται 672 κρατούμενοι.
Από το συγκεκριμένο αριθμό 185 κρατούμενοι με δήλωση τους προχώρησαν σε απεργία πείνας.
Αίτημά τους σύμφωνα και με την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων να σταματήσει η αυθαιρεσία στη χορήγηση αδειών, αφού άδειες που δίνονταν κανονικά δεν δίνονται πλέον χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και οι απορριπτικές αποφάσεις (που αφορούν το 97% των αιτήσεων) τείνουν να γίνουν θεσμός.
Επίσης, ζητούν να εγκρίνονται οι υφ' όρων απολύσεις και να απομακρυνθεί ο κοινωνικός λειτουργός της φυλακής, που ενώ θεσμικός του ρόλος είναι να υπερασπίζεται τους κρατουμένους, συμπεριφέρεται ως σωφρονιστικός υπάλληλος.
Παράλληλα 10 κρατούμενοι προχώρησαν σε αποχή από το συσσίτιο εκφράζοντας την συμπαράσταση τους, στους κρατούμενους Ρούπα και Μαζιώτη.
Σημειωτέον ότι και χθες στο σωφρονιστικό κατάστημα των Τρικάλων επικράτησε ηρεμία.
Για σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναμένεται να επισκεφτεί τις φυλακές των Τρικάλων ο επόπτης εισαγγελέας προκειμένου να συζητήσει με τους κρατουμένους τα αιτήματά τους.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan