Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ιωάννης Ρίζος: Έχουμε Όραμα Για Τον Δήμο Φαρκαδόνας!

Μιλώντας σε εφημερίδα των Τρικάλων ο Γιάννης Ρίζος(Διευθυντής Σχολείου-Συγγραφέας) ανέπτυξε τις απόψεις του για τον Δήμο Φαρκαδόνας και όχι μόνο. Μεταξύ των άλλων τόνισε:

"Πολιτική είναι η τέχνη να λύνεις προβλήματα και να αναπτύσσεις τον τόπο σου. Να κερδίζεις γενικά στη ζωή με προσπάθειες. Αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς, τότε φεύγεις και αφήνεις τους ικανότερους να επωμισθούν την ευθύνη.
Καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν, οι κάτοικοι άνεργοι... παίρνουν τις στράτες σπρώχνοντας τον πληθυσμό της όμορφής περιοχής μας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.
Η ασφάλεια των περουσιαστικών στοιχείων στο έλεος κάθε επίδοξου κλέφτη. Η συρρίκνωση του πληθυσμού και η οικονομική πανωλεθρία της ιδιαίτερης πατρίδας μας, έσπρωξε την αξία των ακινήτων στο τελευταίο σκαλί της κλίμακας. Σπίτια, οικόπεδα και εκτάσεις κάθε είδους και ποιότητας πωλούνται σε τιμές εξευτελιστικές.
Πολιτική είναι η τέχνη να λύνεις προβλήματα, να αναπτύσσεις την περιοχή σου προς το συμφέρον των πολιτών και άρα και το δικό σου, αφού και εσύ είσαι κομμάτι αυτού του κόσμου.
Σήμερα, με αφορμή τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που συντελείται με τον «Καλλικράτη», η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ποιος θα επιλεγεί για υποψήφιος Δήμαρχος ή για το ποιος τελικά θα εκλεγεί.
Πιστεύουμε πως το ερώτημα θα πρέπει να είναι: «Τι θα ακολουθήσει μετά την εκλογή; Ποια θα είναι η τύχη, η ανάπτυξη της περιοχής, που οριοθετείται ο Νέος Δήμος»;
Η Εξουσία θέλει Φαντασία! Θέλει Αγάπη για την περιοχή! Θέλει Όραμα! Θέλει πρόγραμμα!
Το να εργάζεται κανείς χωρίς πρόγραμμα μοιάζει με καράβι που ταξιδεύει χωρίς πυξίδα.
Εμείς πιστεύουμε πως η περιοχή θα πρέπει να στηριχθεί σε αυτά που διαθέτει. Όλοι οι Οικισμοί διαθέτουν αυτό το κάτι, που μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. Η Οιχαλία για παράδειγμα, αλλά και τα γειτονικά χωριά, με τα χίλια περίπου εστιατόρια που είναι διασπαρμένα στον Ευρωπαϊκό Χώρο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.
Χίλια εστιατόρια σημαίνει χίλιοι πελάτες. Χρόνια το τονίζουμε αυτό! Χρόνια το γράφουμε, χρόνια μιλάμε για ένα Εμφιαλωτήριο Ούζου. Δεν θα μπορούσε ο Δήμος να συζητήσει, να ενημερώσει, να πάρει πρωτοβουλίες γι' αυτό;
Μια επιχείρηση αυτής της εμβέλειας, αν έμπαινε σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα(Leader ή άλλο), θα απασχολούσε τουλάχιστον πενήντα ανθρώπους, Ηλεκτρολόγους, Μηχανολόγους, Λογιστές, Χημικούς, Χειριστές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Στελέχη Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οδηγούς, εργάτες...!
Πενήντα δικά μας παιδιά που δε θα έψαχναν δουλειά, περιπλανώμενα σε βιομηχανικές πόλεις, για 700 Ευρώ το μήνα.
Πενήντα οικογένειες σημαίνει 100 παιδιά. Σημαίνει ένα νέο Σχολείο. Σημαίνει νέα καταστήματα και ότι όλα αυτά συνεπάγονται!!!
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός γιατί να μην ακολουθούσε και ένα Συσκευαστήριο Κρασιών;
Αλλά τότε τα ξεροχώραφα, που σήμερα τα καλλιεργούμε σιτάρια, δε θα μπορούσαν να γίνουν άνετα αμπελώνες;
Χίλια εστιατόρια είναι αναμφίβολα μεγάλη υπόθεση! Ποια επιχείρηση ξεκινάει με αυτό το προνόμιο;
Οι Οιχαλιείς, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, είναι γοητευμένοι με αυτήν την προοπτική και σήμερα μιλάνε και για συσκευαστήρια άλλων προϊόντων.
Η Εξουσία θέλει Φαντασία, Αγάπη, Βούληση, Συνεργασία, Όραμα!!!
Η Εξουσία δε θέλει τους Ανάξιους ή τους Αρεστούς, αλλά τους Άριστους.
Η Εξουσία θέλει Δημοκρατία και όχι Φασισμό! Θέλει Εμείς και όχι Εγώ".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan