Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Αύγουστος χωρίς μελτέμια-Έρχεται 10ήμερο με ζέστη και υγρασία


-Τυχεροί όσοι έχουν άδεια
- Κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας μας ετοιμάζει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες.
- Η άπνοια ανεβάζει το δείκτη δυσφορίας

Παρά τις βροχές σε κάποια σημεία της χώρας, οι άνεμοι δεν θα βοηθήσουν ώστε να δροσίσει αφού δεν θα ξεπεράσουν πουθενά τα... τέσσερα μποφόρ.


Ο καιρός του Αυγούστου δεν θα θυμίζει...


-- Ελλάδα, αφού τα “κλασικά” μελτέμια φέτος θα λείψουν. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 38 βαθμούς με την υγρασία γύρω στο 70% (!) ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα τέσσερα μποφόρ.

Ανάλογος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη όπου παρά τη συννεφιά το μεσημέρι η άπνοια θα βοηθήσει τον υδράργυρο να μείνει ψηλά, πάνω από τους 35 με 36 βαθμούς.

Ακόμη και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου αναμένονται ακόμη και καταιγίδες στα ορεινά το θερμόμετρο και εκεί θα φτάσει ως τους 38 βαθμούς.

Η άπνοια δεν θα βοηθήσει ούτε όσους βρίσκονται στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο. Παρά τη συννεφιά ο υδράργυρος θα μείνει στους 38 βαθμούς. Μόνο τη νύχτα θα ανασάνουν οι κάτοικοι καθώς το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από τους 23.

Καμίνι θα θυμίζει η Θεσσαλία κυρίως λόγω υγρασίας με το θερμόμετρο στους 38, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Στο Αιγαίο και την Κρήτη παρά τα πέντε μποφόρ η θερμοκρασία ακόμη και τη νύχτα δεν πρόκειται να πέσει κάτω απ' τους 25, ενώ το μεσημέρι θα φτάσει σε κάποιες περιοχές τους 38 βαθμούς.

Για το επόμενο τριήμερο ο καιρός παραμένει ίδιος. Οι άνεμοι ακόμη και στα νησιά δεν θα ξεπεράσουν τα πέντε μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δύσκολα θα κατέβει κάτω από τους 35 ακόμη και την Πέμπτη που αναμένονται κάποιες βροχές στα βόρεια.

Μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας οι αδειούχοι του Αυγούστου είναι οι μόνοι τυχεροί αφού θα βρίσκονται μακρυά από τα αστικά κέντρα που θα ... ψήνονται σε θερμοκρασίες σταθερά πάνω από τους 34-35 βαθμούς.

Αν και στα ορεινά Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης θα συνεχίσουν κατά διαστήματα να πέφτουν κάποιες βροχές οι άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τα 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο και το Ιόνιο τα 4 με 5 δεν θα βοηθήσουν να δροσίσει κάπως.

newsit

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan