Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Στα γραφεία της CIA σχεδιάστηκε ένας χάρτης που έδειχνε την Κύπρο διχοτομημένη πριν διχοτομηθεί!

Εκτενές αφιέρωμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», για το παρασκήνιο που προηγήθηκε τηε τουρκικής εισβολής. Αν οι Αμερικανοί το επιθυμούσαν, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα τουρκικά σχέδια - Σε ένα εκτενές αφιέρωμα για την τουρκική εισβολή του 1974 με τίτλο «Φάκελοι», η αθηναϊκή εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» στοιχειοθετεί με σαφήνεια τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο.

Δύο πρόσφατα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα και ένας αποκαλυπτικός χάρτης πιστοποιεί αυτό που επί 35 χρόνια υποψιαζόμαστε. Ότι δηλαδή οι Αμερικανοί, όχι μόνο διευκόλυναν διά της αδράνειάς τους την κατάληξη της εισβολής, αλλά γνώριζαν και το ακριβές έδαφος που οι Αττίλες θα κατακτούσαν με την προέλασή τους...


--

Ο χάρτης σχεδιάστηκε στις 13 Αυγούστου

Στους «Φακέλους» του Έθνους δημοσιεύεται και χάρτης που εκθέτει τους Αμερικανούς ως συνεργούς και καλούς γνώστες της μεθόδευσης της Εισβολής. Στις 13 Αυγούστου του 1974, στα γραφεία της CIA, σχεδιάστηκε ο χάρτης που έδειχνε την Κύπρο διχοτομημένη. Ο χάρτης παρουσίαζε την Κύπρο πώς θα ήταν με το πέρας της δεύτερης φάσης της εισβολής. Στις 14 Αυγούστου του 1974, οι Τούρκοι ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της εισβολής και σε 48 ώρες χάραξαν με τη λόγχη τα νέα «σύνορα», όπως τα γνώριζαν νωρίτερα με το μελάνι των ερευνητών τους οι Αμερικανοί.


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ έγγραφο αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν επακριβώς πού θα σταματήσουν οι Τούρκοι εισβολείς και θα μπορούσαν, αν το επιθυμούσαν, να αποτρέψουν τα τουρκικά σχέδια. Όπως παρατηρεί σε έρευνά του ο έγκριτος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στις 13 Αυγούστου του 1974, στα γραφεία της CIA σχεδιάστηκε ένας χάρτης που έδειχνε την Κύπρο διχοτομημένη. Ήταν η Κύπρος της επόμενης ημέρας, της 14ης Αυγούστου, όταν οι Τούρκοι ξεκίνησαν τη δεύτερη εισβολή και σε 48 ώρες είχαν φτάσει μέχρι τα σημεία που κατέχουν παράνομα έως σήμερα.

Η απάντηση ήρθε ύστερα από μερικές ώρες. Το πρωί της μοιραίας 14ης Αυγούστου και ενώ οι ορδές του Αττίλα σάρωναν τη Μεσαορία και απειλούσαν να φτάσουν στην Αμμόχωστο, ο Σόνενφελντ παρέδωσε στον Κίσινγκερ την ετυμηγορία του...
kontiloforos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan