Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Bild: Ο φόβος της χρεωκοπίας επιστρέφει στην Ελλάδα


Με μελανά χρώματα περιγράφει η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild, την κατάσταση της οικονομίας τονίζοντας ότι ο φόβος της χρεωκοπίας επιστρέφει στη χώρα, η οποία ζει τον εφιάλτη της αιματηρής οικονομίας, που έχει ως αποτέλεσμα την βαθειά ύφεση και τη μεγάλη ανεργία.
Στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ της με τον τίτλο «Τι κάνουν οι Έλληνες με τα δισεκατομμύριά μας;», η γερμανική εφημερίδα Bild δίνει τη δική της απάντηση: «Τρέμουν για τις δουλειές τους και φοβούνται το μέλλον».


--

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την ΕΕ, και στον μηχανισμό στήριξης με αντάλλαγμα τη μείωση του χρέους.

Αναφέρει επίσης ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επέβαλε το σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην ιστορία της χώρας, το οποίο παίρνει επαίνους από τις Βρυξέλλες, ωστόσο ο φόβος της χρεωκοπίας ξαναγύρισε στη χώρα.

Ως αιτία για αυτή την κατάσταση η εφημερίδα αναφέρει την «αιματηρή» οικονομία που κάνουν πλέον οι Έλληνες, που όμως έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν καταστήματα, να έχει νεκρώσει η οικοδομική δραστηριότητα και να αυξάνονται συνεχώς οι απολύσεις.

Οι εκτιμήσεις της μάλιστα για την ανεργία αγγίζουν το 20%, ενώ αναφέρει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις χρωστούν στο κράτος 12 δις. ευρώ ασφαλιστικές εισφορές.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι για το δεύτερο εξάμηνο οι ειδικοί περιμένουν μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ, που θα φτάσει το 5%, ενώ οι εκτιμήσεις των εμπόρων είναι ότι 100.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο μέχρι το τέλος του έτους

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan