Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Εκτός στόχων τα έσοδα και τον Αύγουστο – Ξηλώνονται διοικητές εφοριών


- Παρά το «καμπανάκι» του προηγούμενου μήνα, τα έσοδα έπεσαν ξανά έξω
- Τα έσοδα ο μεγάλος κίνδυνος της κυβέρνησης, που δηλώνει προς τα έξω αισιόδοξη
- Νέα έκτακτη σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το πρωί της Παρασκευής



--

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών για τα έσοδα του Αυγούστου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον τρέχοντα μήνα οι εισπράξεις δημοσίου από ΦΠΑ, φόρους εισοδήματος κ.τ.λ. κινήθηκαν κάτω από το στόχο που έχει τεθεί. Για αυτό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 11:00 το πρωί, νέα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για να βρεθούν τρόποι είσπραξης εσόδων, πάταξης της φοροδιαφυγής, επιτάχυνσης των διαδικασιών καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η «τρύπα» στα έσοδα είναι ο μεγάλος «βραχνάς» της κυβέρνησης και το οικονομικό επιτελείο ξέρει καλά ότι είναι δύσκολο να λυθεί ο γρίφος. Και αυτό για δυο λόγους: αφενός γιατί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν αποδίδει και αφετέρου γιατί η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και δεν κινείται ρευστό.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να πάρει μέτρα. Στη σύσκεψη της Τετάρτης δόθηκε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης-τοποθέτησης νέων διευθυντών στις εφορίες της χώρας, να σταλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε όλους τους φορολογούμενος για τις δηλώσεις φορολογίες εισοδήματος που καταβλήθηκαν, καθώς και τα εκκαθαριστικά για το ενιαίο τέλος ακινήτων 2009.

Πάντως, στο υπουργείο εκτιμούν ότι ως το τέλος του έτους η κατάσταση στα έσοδα θα έχει ομαλοποιηθεί και η βάση που θα διαμορφωθεί για το 2011 (ίσως το πιο κρίσιμο έτος για την ελληνική οικονομία) θα είναι αρκετή για να μην υπάρχει πρόβλημα για τη μείωση του ελλείμματος και την επίτευξη στόχων του μνημονίου.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan