Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Γιατί τόση επιμονή κ.Μπατζελή ;

Γράφει ο Γιάννης Ζογάκος

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια το πρόγραμμα «Δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της χώρας».

Πρόκειται για δωρεάν διανομή τροφίμων (λάδι, φέτα, μακαρόνια, ρύζι κλπ) σε μειονεκτούσες ομάδες πληθυσμού (πολύτεκνοι, παλιννοστούντες ομογενείς, ΑΜΕΑ, μητροπόλεις που οργανώνουν συσσίτια κλπ).

Το κόστος του προγράμματος είναι περίπου 20 εκατ.¤ κατ΄έτος και το υλοποιούν διάφορες «ανάδοχες» εταιρείες που παίρνουν τη δουλειά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνήθως οι «ανάδοχοι» του έργου δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και αναθέτουν fason την παρασκευή-τυποποίηση των τροφίμων σε σχετικές επιχειρήσεις.

Για αρκετά χρόνια τώρα το έργο αναλαμβάνει ως «ανάδοχος» η εταιρεία «NUTRIA A.E.» του επιχειρηματία κ.Ζαβάκου, που διατηρεί επιχείρηση τυποποίησης ελαιόλαδου στον ¶γιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Φέτος η εργασία ανατέθηκε πάλι στη «NUTRIA A.E.», αλλά η απόφαση ανάθεσης της «αναδοχής» του έργου ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι λόγοι δεν είναι γνωστοί αλλά ..........


--
σίγουρα το Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι ανώτατο δικαστήριο με αρμοδιότητα τον έλεγχο των δαπανών του Κράτους, θα έχει εντοπίσει παρατυπίες στην επιλογή του αναδόχου.

Μέχρι εδώ όλα είναι φυσιολογικά και η συνήθης διαδικασία είναι να ανατεθεί το έργο στον επόμενο μειοδότη.

Η Υπουργός όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έδωσε εντολή στους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προσβάλουν νομικά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Γιατί κυρία Μπατζελή τόση επιμονή ;

Δεν σας απασχολεί ότι θα κατηγορηθείτε για ευνοιοκρατία υπέρ του «αναδόχου» κ.Ζαβάκου που κατά σύμπτωση δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Νομό Φθιώτιδας όπου εκλέγεσθε ;

Και επί τέλους πότε θα αλλάξει αυτό το διάτρητο σύστημα αναθέσεων σε «ενδιάμεσους» και όχι απ΄ ευθείας στους ίδιους τους παραγωγούς των διανεμόμενων τροφίμων με πολύ χαμηλότερο κόστος ;


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan