Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ετοιμάζουν σιγά-σιγά τον «τεμαχισμό» στο… πτώμα.


Τον Ιούλιο του 2011 θα είναι έτοιμα όλα για να εγκατασταθεί στο στρατόπεδο ΣΧΟΙΝΑ στον Τύρναβο η South East European Brigade (SEEBRIG) μια ταξιαρχία που είναι στελεχωμένη από στρατιωτικούς επτά βαλκανικών χωρών. Αλβανίας, Τουρκίας Σκοπίων, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ιταλίας και φυσικά της Ελλάδος. Οι διοικητές εναλλάσσονται κάθε δυο χρόνια, ο νυν είναι ΑΛΒΑΝΟΣ, ο επόμενος ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ, και ο μεθεπόμενος… ΤΟΥΡΚΟΣ. Η «Βαλκανική» Ταξιαρχία SEEBRIG, κατ΄αλλους ταξιαρχία νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποτελείται από 5.000 άντρες, και έδρευε από το 2007 στην Κωνσταντινούπολη από όπου και θα μεταφερθεί στον Τύρναβο. Δείτε εικόνες από τα σπίτια που φτιάχνουν για να στεγάσουν τους αξιωματικούς της στον Τύρναβο


--

ΕΔΩ
Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ουάσιγκτον κατάφερε να πειθαναγκάσει τους επτά εταίρους στην «Πολυεθνική Ειρηνευτική Δύναμη ΝΑ. Ευρώπης- SEDM» να δεσμευτούν ότι θα διαθέσουν στρατιωτικά τμήματα, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των βαλκάνιων συμμάχων (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία) εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις μέχρι και καθολικές αντιρρήσεις στο ενδεχόμενο ανάπτυξης πρόσθετων δυνάμεων στο μέτωπο του Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, «το θέμα επανεξετάστηκε από τις χώρες-μέλη της SEDM και, μετά από πολλαπλές εξωτερικές πιέσεις και κυρίως από την πλευρά των Η.Π.Α., οι υπουργοί Αμύνης των κρατών-μελών αποφάσισαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης του Στρατηγείου της Ταξιαρχίας στην Καμπούλ, για ανάληψη της Διοικήσεως της Πολυεθνικής Δύναμης-Kabul tinational Brigade».

Υψηλόβαθμοι Έλληνες στρατιωτικοί ομολογούν ότι οι Αμερικανοί έθεταν το θέμα σχεδόν εκβιαστικά, «μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό» αναφέρουν. Οι ίδιες πηγές αξιολογούν ως «περίπου βέβαιον», ότι μετά την ανάπτυξη του Στρατηγείου της Βαλκανικής Ταξιαρχίας (αριθμεί 181 στρατιωτικούς), η Ουάσιγκτον θα απαιτήσει τη μετάβαση στο Αφγανιστάν ολόκληρης της SEEBRIG-Βαλκανικής Ταξιαρχίας, που αποτελείται από 5.000 άντρες!
ixnos1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan