Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010
Μια καλοκαιρινή πρόταση που θα σας συναρπάσει!
Παγωμένο γιαούρτι με φράουλες και κόκκινα σταφύλια
Σε 15 λεπτά και μετά από 1 ώρα στην κατάψυξη μπορείτε εσείς και άλλοι πέντε φίλοι σας να απολαύσετε ένα δροσερό και γευστικότατο επιδόρπιο.
Θα χρειαστείτε
400 γραμμάρια φράουλες
150 γραμμάρια ρόγες από κόκκινο σταφύλι
50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
350 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Για να φτιάξετε το γιαούρτι
Πλένετε καλά τα σταφύλια και τις φράουλες και κρατάτε από 50 γραμμάρια για το ντεκόρ.
Πλένετε επίσης καλά τις φράουλες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα πολυμίξερ πολτοποιείτε τα σταφύλια και τις φράουλες.
Περάστε τον πουρέ των φρούτων από ένα κόσκινο και τοποθετήστε τον σε ένα μεσαίο μπολ.
Ρίχνετε στο μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενές μείγμα.
Προσθέτετε και τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το μείγμα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής μέσα σε χαμηλά ποτήρια.
Τα τοποθετείτε στην κατάψυξή σας για 30- 40 λεπτά και στην συνέχεια τα σερβίρετε προσθέτοντας τα υπόλοιπα σταφύλια και μερικές φράουλες για ντεκόρ.
Τα μυστικά της συνταγής: Μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο γλυκό και με άλλα φρούτα της εποχής, όπως το ροδάκινο αλλά και το πεπόνι και καρπούζι.
Μερικά μικρά κομμάτια τριμμένης κουβερτούρας δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στο ελαφρύ αυτό επιδόρπιο. Δοκιμάστε το!
food.gr
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου