Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Η σαλμονέλα όπλο κατά του καρκίνου!


Τις ευεργετικές δράσεις του βακτηρίου της σαλμονέλας έρχεται να αποδείξει μια ιταλική έρευνα, η οποία ανακάλυψε ότι το συγκεκριμένο βακτήριο μπορεί να ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού εναντίον καρκινικών κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο το βακτήριο αυτό θα μπορούσε να επιστρατευθεί στον πόλεμο κατά του καρκίνου.Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας του Μιλάνου, με επικεφαλής τη δρα Μαρία Ρεσίνιο και σε συνεργασία με αμερικανούς συναδέλφους τους, διεξήγαγαν πειράματα σε ποντίκια και σε ανθρώπινα κύτταρα και διαπίστωσαν ότι χάρη στην παρουσία του βακτηρίου της σαλμονέλας το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα...

Με αυτόν τον τρόπο τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία είναι τόσο επικίνδυνα γιατί δεν γίνονται εύκολα ορατά από το «ραντάρ» του οργανισμού, γίνονται πιο ευάλωτα στις επιθέσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα πειράματα των Ιταλών επιστημόνων εστιάστηκαν κυρίως σε όγκους του δέρματος αλλά η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τύπους καρκίνου καθώς καταπολεμά τους όγκους και μπορεί να εμβολιάσει τον οργανισμό έναντι πιθανής μελλοντικής ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.

Φυσικά τόνισε η Ρεσίνιο ότι η σαλμονέλα βρίσκεται σε πολύ μικρή δόση για να μην προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό, και απλά να βοηθάει το ανοσοποιητικό στον εντοπισμό όγκων με σκοπό να τους καταστρέψει.

Έτσι θα υπάρξει ίσως η δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου φαρμάκου που θα συγκαταλέγεται στην κατηγορία των φαρμάκων ανοσοθεραπείας.


www.cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan