Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Σταφύλια για καλή υγεία

Βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές τα σταφύλια μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία.

Το «μυστικό που κρύβεται» στα σταφύλια είναι τα φλαβονοειδή. Οι ευεργετικές αυτές χημικές ουσίες για τον οργανισμό περιέχονται στα σταφύλια, το πράσινο τσάι, το κακάο και τις ντομάτες.

Το σταφύλι αποκαλείται «ευτυχές δημιούργημα της φύσης». Τα 100 γραμμάρια σταφυλιών αποδίδουν 80 θερμίδες. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη.

Επίσης, περιέχουν:
• Φλαβονοειδή, γνωστά και ως βιταμίνη Ρ, τα οποία εκτός από καρδειοπροστατευτική δράση, χρησιμοποιούνται στη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων.
• Κουερσιτίνη: προστατεύει τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις και από καρκίνο.

Τα σταφύλια ενισχύουν τα επίπεδα οιστρογόνων, «μάχονται» τα μικρόβια, αυξάνουν την απορρόφηση ψευδαργύρου από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη επούλωση των πληγών. Ακόμη βοηθούν στην πέψη, τη σεξουαλική ικανότητα, την πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης και την αναστολή υπερτροφίας του προστάτη.
Ακόμη έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση ενώ έχει αποδειχτεί ότι 1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί κατά τη διάρκεια των γευμάτων έχει προστατευτικό αποτέλεσμα κατά της καρδιακής νόσου.
newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan