Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πουλιά σβήνουν τα φώτα στους ουρανοξύστες της Ν. Υόρκης

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των υψηλότερων κτιρίων της Νέας Υόρκης που αποφάσισαν να σβήσουν τα φώτα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προστατεύσουν τα αποδημητικά πουλιά που χτυπούν στις κορυφές τους.
Το πρόγραμμα "lights out" θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου, όταν τα αποδημητικά πτηνά αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις μετακινήσεις τους.
Περίπου 90.000 πουλιά χτυπούν και σκοτώνονται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη εξ αιτίας των υψηλών, γυάλινων και πολύ φωτισμένων κτιρίων...


--
Η οργάνωση NYC Audubon, η οποία βρίσκεται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, συστήνει και στους ενοίκους της πόλης να σβήνουν τα φώτα που καίνε ασκόπως στα δωμάτια του σπιτιού, ιδίως μετά από τα μεσάνυχτα και έως τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αφορούν στον Καναδά, "κάθε χρόνο σκοτώνονται στη Βόρεια Αμερική από την πρόσκρουση σε κτίρια περισσότερα πουλιά από εκείνα που χάθηκαν ύστερα από το ναυτικό ατύχημα του Exxon Valdez, όπου σκοτώθηκαν 250.000 πουλιά", ενώ, σύμφωνα με έρευνα του Field Museum του Σικάγο, όταν τα φώτα σβήνουν καταγράφεται μείωση στους θανάτους των πτηνών που αγγίζει το 83%.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan