Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Φθηνότερες οι κλήσεις από σταθερό προς κινητό


Μειωμένο θα είναι το κόστος των κλήσεων από σταθερά τηλέφωνα προς κινητούς αριθμούς και των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας από την 1η Ιανουαρίου.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Cosmote, της Vodafone και της Wind για μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων στα δίκτυά τους στα 7,86 ευρωλεπτά από τις αρχές του 2009 ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι υπήρχε σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Τα εν λόγω τέλη είναι το ποσό που πληρώνει ένας πάροχος όταν... κάποιος συνδρομητής του καλεί αριθμό που εξυπηρετείται από τα τρία δίκτυα.

Τέλη
Σημειωτέον πως πρόκειται για την πρώτη φορά που και τα τρία δίκτυα θα έχουν το ίδιο τέλος, ενώ αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία να υπάρξουν και άλλες μειώσεις στα τέλη που θα «μεταφερθούν» και στους καταναλωτές, δεδομένου ότι ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζει τα τιμολόγια του σε αυτού του είδους τις μειώσεις.
Ενδιαφέρον είναι ακόμη το ότι υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των τριών παρόχων προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης της ΕΕΤΤ.
Πάντως, η μείωση αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες στα οικονομικά αποτελέσματα των τριών εταιρειών. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η μείωση των εσόδων υπολογίζεται σε 25-30 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ανά εταιρεία, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο η Vodafone όσο και η Wind επικαλέστηκαν την προηγούμενη μείωση για να δικαιολογήσουν εν μέρει την πτώση των εσόδων τους στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματά τους.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑOnLine

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan