Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Έντονη κριτική από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Οιχαλίας κ. Κώστα Οικονόμου στο πρόσωπο και στο έργο του δημάρχου κ. Θανάση Ζιώγκου


Αιχμηρός απέναντι στο έργο της δημοτικής Αρχής εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Οιχαλίας κ. Κώστας Οικονόμου.
Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Οιχαλίας αλλά και στην πολιτική που ασκεί η αντιπολίτευση και θα συνεχίσει, προκειμένου να λυθούν τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και γενικότερα τους δημότες.
«Έξι χρόνια η νυν διοίκηση του Δήμου Οιχαλίας με επιτυχημένη πράγματι επικοινωνιακή πολιτική δίνει το μήνυμα της διοίκησης των έργων και της δημιουργίας πλήθους υποδομών στην περιοχή. Πράγματι ο κ. Ζιώγκος εκτέλεσε και εκτελεί δεκάδες ως εκατοντάδες έργα. Μόνο που τα έργα αυτά είναι μικρά και κατακερματισμένα και πηγάζουν από την προσωπική του έμπνευση και συνειδητή εμμονή του να ανατίθεται απευθείας και μεθοδευμένα σε ημετέρους τοπικούς εργολάβους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.
Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα για την περιοχή της Οιχαλίας και συγκεκριμένα εκείνα του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού και του βιολογικού καθαρισμού ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να σημειώσει ότι... απλά γράφονται στις σελίδες των τοπικών ΜΜΕ χωρίς να προωθείται η κατασκευή τους.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τομέα της ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι δεν επιδιώχτηκε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Φαρκαδόνας, Πελινναίων και Παληοκάστρου για την δημιουργία ενός ενιαίου κτηνοτροφικού πάρκου.
Φυσικά, όπως τόνισε δεν υπήρχε κάποια συνεργασία για την δημιουργία ενιαίου βιολογικού καθαρισμού που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας.
Ο κ. Οικονόμου άσκησε κριτική στο έργο της δημοτικής Αρχής και για τον κοινωνικό τομέα, κάνοντας λόγο για υπολειτουργία των κοινωνικών δομών.
«Βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» υπολειτουργούν. Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται στο πετσί τους την εγκατάλειψη, παραμελημένοι χωρίς εκδηλώσεις, χωρίς πολιτισμό και εκδρομές που θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Στο Δήμο σήμερα δεν υπάρχει κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, βιβλιοθήκη, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί επιλεγμένα άτομα, ενώ δεν υπάρχει μέριμνα και συμμετοχή στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του αγροτικού ιατρείου Οιχαλίας», σημείωσε λίγο αργότερα.
Αναφορά έγινε και στο περιβάλλον, τονίζοντας ο ίδιος ότι τα ποτάμια απογυμνώθηκαν από άμμο και δέντρα, αναχώματα και κανάλια λεηλατήθηκαν.
Σχετικά με την εκποίηση των οικοπέδων για μια ακόμη φορά ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι αυτά δόθηκαν σε άτομα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
Καταλήγοντας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στα οικονομικά του Δήμου, δηλώνοντας ότι 6 χρόνια τώρα δεν υπήρξε ταμειακός απολογισμός ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης αμαρτωλή, προβληματική και υπερχρεωμένη.

www.e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan