Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Στον «πυρετό» των ενστάσεων έζησε ο Δήμος Οιχαλίας

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Δήμο Οιχαλίας με την μορφή πάντα των ενστάσεων που καταθέτει ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κώστας Οικονόμου κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Η κατάθεση προσφυγών από τον κ. Κώστα Οικονόμου συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και μάλιστα με έντονο ρυθμό.
Αυτές όμως, όπως ισχυρίζονται μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι οι τελευταίες δεδομένου ότι εκδόθηκε ήδη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών, με βάση την οποία προσφυγή κατά αποφάσεων συλλογικού ή μονομελούς Οργάνου του Δήμου μπορεί να καταθέσει μόνο εκείνος που έχει έννομο συμφέρον.
Δημοτικός σύμβουλος δεν έχει το δικαίωμα κατάθεσης προσφυγής, παρά μόνο όταν... θίγεται το προσωπικό του συμφέρον.
Κατά αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με την συμπολίτευση θα σταματήσει η «βιομηχανία» ενστάσεων, η οποία παρεμπόδιζε ή καθυστερούσε την εκτέλεση των έργων.
Πριν όμως εκδοθεί η ανωτέρω γνωμοδότηση είχαν υποβληθεί από τον κ. Οικονόμου ένδεκα (11) ενστάσεις με ισάριθμες αποφάσεις απορρίψεων από τον γ.γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τέλος εκδόθηκε και η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού
Πρωτοδικείου Τρικάλων, που απορρίπτει την αίτηση αναστολής
εκτέλεσης απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής για κατασκευή χώρου
στάθμευσης, που κατέθεσε ο κ. Οικονόμου.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω αποφάσεις ο δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζιώγκος ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται η νομιμότητα και η διαφάνεια, που διέπει τις αποφάσεις του Δ.Σ. Οιχαλίας. Ελπίζω ο κ. Οικονόμου να προσέλθει αύριο( σήμερα) στο Εφετείο Λάρισας για να ξεκαθαρίσει και το τοπίο των μεταδημοτεύσεων. Μέχρι τώρα ζήτησε τρεις (3) αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης. Την πρώτη με το αιτιολογικό ότι ασθένησε ο δικηγόρος του. Τη δεύτερη, που συνέπεσε με την απεργία των δικηγόρων, με την αιτιολογία ότι επιθυμεί την παρουσία των συνηγόρων του, ενώ εγώ ζήτησα την πρόοδο της
δίκης, δεδομένου ότι στο πλημμέλημα δεν είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου. Και την τρίτη φορά ζήτησε αναβολή ο συνήγορός του, αφού προσκόμισε ότι ο κ. Οικονόμου νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική Νοσοκομείου Αθηνών.
Η φυγομαχία και η φυγοδικία δε βοηθάει στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Είναι πρωτάκουστο να ζητήσουν, μέχρι τώρα, τρεις αναβολές οι μηνυτές, όταν μάλιστα στη μήνυσή τους επικαλούνταν την ύπαρξη κατεπείγοντος. Αν ζητήσουν αύριο και νέα αναβολή τότε θα έχουμε ευτελισμό και απαξίωση θεσμών και αξιών».

www.e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan