Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων δηλητηρίασης στη ΣΜΥ

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες αργά το μεσημέρι στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της πόλης των Τρικάλων λόγω εκδήλωσης μαζικών κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης.


Πρόκειται για περίπου 45 σπουδαστές που έχουν προσβληθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τεθεί 200 άτομα ως ελεύθεροι υπηρεσίας. Η τροφική δηλητηρίαση που πρόσβαλε πρωτοφανή αριθμό σπουδαστών οφείλεται σε μικρόβιο σαλμονέλας από κατανάλωση κοτόπουλου κατά το μεσημεριανό γεύμα ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι νοσούντες δεν διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Μέχρι τις δέκα το χθες βράδυ ο αριθμός των σπουδαστών που νόσησαν έφτασε περίπου τους... 45 με προοπτικές αύξησης των παθόντων και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι νοσούντες σπουδαστές δεν διακομίσθηκαν σε κάποιο νοσοκομείο αλλά έμειναν στη σχολή και δέχτηκαν τις ιατρικές φροντίδες από στρατιωτικούς ιατρούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που σπουδαστές έχουν πάθει τροφική δηλητηρίαση από ληγμένα ή αλλοιωμένα τρόφιμα. Κρούσματα έχουν εκδηλωθεί και κατά το παρελθόν χωρίς να έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η τροφική δηλητηρίαση καθήλωσε στις κλίνες τόσο μεγάλο αριθμό σπουδαστών. Προφανώς μόλις οριστικοποιηθεί ο αριθμός των νοσούντων και μόλις η κατάσταση της υγείας τους αποκατασταθεί η διοίκηση της σχολής θα προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

www.e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan