Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ανοίγει τις πύλες η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας-Από 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2009 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και Τρικαλινές επιχειρήσεις ανοίγει τις πύλες της. Συγκεκριμένα, από 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2009 θα ανοίξει και πάλι φέτος τις πύλες της η BioFach 2009, η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, γιορτάζοντας τα εικοστά της γενέθλια, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Η επετειακή αυτή διοργάνωση θα επικεντρωθεί σε επιτυχημένες πρακτικές, τάσεις και νέα προϊόντα, για βιολογικά τρόφιμα πιστοποιημένης ποιότητας, φυσικά προϊόντα περιποίησης και ποικίλων χρήσεων. Για το 2009, χώρα της χρονιάς θα είναι η Δανία, η οποία αναμένεται να καταπλήξει με τα μοναδικά της εδέσματα.
Ρεκόρ συμμετοχής
Κατά την διεξαγωγή της το 2008, καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής, εφόσον 46.500 επισκέπτες από 124 χώρες κατέφτασαν στην έκθεση για να δουν τα μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, τις καινοτομίες και τις τάσεις που 2.764 έκθετες - 66% εκ των οποίων από χώρες εκτός Γερμανίας - είχαν να παρουσιάσουν σε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 44.587 τ.μ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι 9.000 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα συνέδρια που διεξήχθησαν στα πλαίσια, της έκθεσης κι ενημερώθηκαν για όλα τα νέα και τις εξελίξεις του κλάδου, ενώ στιγμιότυπα από την έκθεση κατέγραψαν 1.100 δημοσιογράφοι.
Θεματικές ενότητες
Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν στην BioFach αφορούν τα βιολογικά τρόφιμα, κυρίως για εισαγωγή/εξαγωγή, εθνικά περίπτερα, τα βιολογικά τρόφιμα, κυρίως για την γερμανική αγορά, αγροτικοί συνεταιρισμοί. Στα βιολογικά τρόφιμα συμπεριλαμβάνονται πρώτες ύλες τροφίμων, φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά προϊόντα υγιεινής διατροφής, κρέατα και λουκάνικα, ψάρια, γαλακτοκομικά, αυγά, κατεψυγμένα, είδη αρτοποιείου και γλυκό, ποτά. Επίσης γεωργικά προϊόντα και πρώτες ύλες, και υπηρεσίες marketing φυσικά προϊόντα, αρωματοθερσπείες, συμπληρώματα διατροφής, φυτικά φάρμακα, αποστάγματα, αιθέρια έλαια, θεραπευτικά προϊόντα, παιχνίδια, οικολογικά υφάσματα, παπούτσια και δερμάτινα είδη, αξεσουάρ μόδας.
Η BioFach υπό την αιγίδα του I FOAM, θέτει αυστηρά κριτήρια πιστοποίησης των προϊόντων ως Βιολογικά, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την σταθερά υψηλή ποιότητα των προϊόντων που εκτίθενται. Έτσι, όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην BioFach είναι πιστοποιημένα βιολογικά.

e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan