Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Όχι στην εγκατάσταση "ωρολογιακής βόμβας" στα Τρίκαλα


Αναδημοσιεύουμε την επιστολή που μας στάλθηκε απο τους κατοίκους των περιοχών όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο αγωγός υψηλής πίεσης φυσικού αερίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα στην εξέλιξη αυτή.


Το παρόν κείμενο αποτελεί και το μέσο για να αναρτήσετε τις απόψεις σας σχετικά με το θέμα καθώς τα σχόλια θα καταμετρηθούν και θα αποσταλούν στους υπεύθυνους της κίνησης ενάντια στην εγκατάσταση του αγωγού.

Τα σχόλια έχουν την θέση ψηφιακών υπογραφών και για τον λόγο αυτό μπορεί να είναι είτε επώνυμα ή ανώνυμα. Όλα θα δωθούν στους υπέυθυνους προκειμένου να καταγραφεί η κοινή γνώμη για αυτό το θέμα. Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρεται στην επιστολή διαμαρτυρίας..................

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ» ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΣΑΡΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Όπως έντρομοι διαπιστώνουμε, η ΕΠΑ Θεσσαλίας με την αποδοχή του Δημάρχου κ.Ταμήλου, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκαθιστά ένα σταθμό πτώσης πίεσης φυσικού αερίου (από τους δύο που εγκαθίστανται συνολικά στα Τρίκαλα) στη Συνοικία μας, στη μικρή πλατεία δίπλα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη εγκατάσταση στον αύλειο χώρο του σχολείου, έπειτα από παράσταση του συλλόγου γονέων και διδασκόντων, ο κίνδυνος δεν μειώνεται. Και τούτο διότι το αέριο θα διέρχεται με υψηλή πίεση κατά μήκος της αυλής του σχολείου και δίπλα από το Νοσοκομείο και εντός κατοικημένης περιοχής.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό και ότι έχουν συμβεί ανά τον κόσμο αρκετά ατυχήματα με ολέθριες συνέπειες. Δεν δεχόμαστε την καθημερινή συμβίωση, κυρίως των παιδιών μας, με μια «ωρολογιακή βόμβα». Ζητούμε την εγκατάσταση του εν λόγω σταθμού μακρυά από τη Συνοικία μας και σε θέση που δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της πόλης μας. ( το αέριο να διέρχεται με χαμηλή πίεση).
Σημειώνουμε ότι η εγκατάσταση δύο ανάλογων σταθμών στην Καρδίτσα, έγινε εκτός πόλεως.

Τέλος ζητούμε να μας δοθεί η μελέτη για την μεταφορά του φυσικού αερίου στην πόλη μας και να πληροφορηθούμε εάν είναι εν γνώσει!! και εγκεκριμένη!!! από το ΥΠΕΧΩΔΕ η εγκατάσταση του εν λόγω σταθμού δίπλα στο σχολείο και, η με υψηλή πίεση διέλευση του αερίου κατά μήκος της αυλής του.

Οι κάτοικοι της συνοικίας Σαραγίων και της γύρω περιοχής

Την παραπάνω απόφαση-διαμαρτυρία την κοινοποιούμε
στους παρακάτω θεσμικούς φορείς του Νομού μας και
ζητάμε την παρέμβασή τους:
- Βουλευτές του Νομού κ..κ. Νικόλαο Λέγκα, Σωτήριο Χατζηγάκη, Χρήστο Χάιδο, Αθανασία Μερεντίτη και Αχιλλέα Κανταρτζή
-Νομάρχη Τρικάλων κο Ηλία Βλαχογιάννη και Νομαρχιακό Συμβούλιο
-ΥΠΕΧΩΔΕ
Επίσης κοινοποιούμε και ζητάμε τη συμπαράστασή τους:
-Στους συλλόγους γονέων, διδασκόντων και μαθητών όλων των σχολείων
του Νομού Τρικάλων.
Τέλος δημοσιοποιούμε την απόφαση-διαμαρτυρία μας στα ΜΜΕ τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας.



www.trikaland.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan