Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η ψηφιακή πλαστική κάρτα διπλώματος ξεκινά και στα Τρίκαλα

Η εφαρμογή του νέου συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης (ψηφιακή πλαστική κάρτα), ξεκινά και στο νομό μας, όπως ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Νομαρχίας Τρικάλων. Πιο αναλυτικά γίνεται γνωστό ότι από 19 Ιανουαρίου 2009 αρχίζει η εφαρμογή του νέου συστήματος ενώ όσοι οδηγοί επιθυμούν να ανανεώσουν την άδειά τους η οποία έχει ήδη λήξει, πρέπει να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την Πέμπτη 15-1-2009 και ώρα 10 το πρωί. Μετά την ημερομηνία αυτή για την ανανέωση αδειών οδήγησης θα καταβάλλεται επιπλέον παράβολο 30 ευρώ της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, ενώ απαιτείται και η προσκόμιση τριών φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου.
Η νέου τύπου άδεια οδήγησης είναι απολύτως σύμφωνη με το νέο ...κοινοτικό υπόδειγμα, και πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας, που καθορίζει η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τις εκτυπωμένες άδειες υπάρχουν προδιαγραφές ασφαλείας που είναι απόρρητες και άλλες που είναι απαραίτητες για τον οπτικό μακροσκοπικό έλεγχο της γνησιότητάς τους και δημοσιοποιούνται.
Θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου με μελάνη που είναι αόρατη και εμφανίζεται στον υπεριώδη φθορισμό. Ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας (δύο εικόνες μαζί). Ειδικό ολογράφημα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και μικροεκτυπώσεις.
Η εκτύπωση και αποστολή στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των αδειών οδήγησης γίνεται το αργότερο εντός επτά (7) ημερών, των Σαββατοκύριακων και αργιών συμπεριλαμβανομένων, από την παραλαβή των αιτήσεων από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων.
Η αρμοδιότητα
Οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας διατηρούν την αρμοδιότητα έκδοσης των ως άνω αδειών οδήγησης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί, όπως προαναφέρουμε από τις 19-01-2009 για τις νέες άδειες οδήγησης που θα εκδοθούν από αυτή την ημερομηνία για οποιοδήποτε λόγο (έκδοση νέων αδειών οδήγησης, αναθεώρηση αδειών, αντικατάσταση λόγω φθοράς ή απώλειας). Η τιμή εκτύπωσης θα είναι ίδια με τη σημερινή.
Πάντως όπως διευκρινίζεται, οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να σπεύσουν να αντικαταστήσουν τις άδειες οδήγησης με τις νέου τύπου, διότι η περίοδος υποχρεωτικής αντικατάστασης είναι πολύ μεγάλη (μέχρι το έτος 2032). Βεβαίως, σημειώνεται, το Κράτος δεν μπορεί να αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα κάποιου, που επιθυμεί την αντικατάσταση της παλαιάς άδειας οδήγησης με νέου τύπου.

e-erevna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan