Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΛΕΓΑΝΕ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΣ!


Στην εποχή μας που τόσοι και τόσοι αγώνες γίνονται για τα δικαιώματα, όλα τα δικαιώματα μας καταπατούνται.

Το δικαίωμα του να έχεις άσυλο στο σπίτι σου. Καθημερινά, τα άσυλά μας προσβάλλονται. Πανέξυπνοι έλληνες και αλλοδαποί, βρίσκουν πιο εύκολο να διαρρήξουν μια πόρτα, να σκαρφαλώσουν σε μπαλκόνια να αιωρηθούν στο κενό για να παραβιάσουν το σπίτι μας, παρά να εργαστούν.

Το δικαίωμα της εργασίας. Ξεκινάς να πας στη δουλειά σου και είναι αδύνατο να φτάσεις. Πορείες, απεργίες μεταφορικών μέσων, καταλήψεις, φτάνεις στη δουλειά σου με τρεις ώρες καθυστέρηση.

Το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διαφημιστές, περιοδικά, παπάδες μας επιβάλλουν το πως θα σκεπτόμαστε «ορθώς».

Το δικαίωμα να εκφράζεις τις απόψεις σου. Αν τολμήσεις και εκφράσεις διαφορετική άποψη από της κοινής γνώμης, είσαι αντιδραστικός, φασίστας, εκτός τόπου, γραφικός.

Το δικαίωμα να κυκλοφορείς ελεύθερος. Απαγωγές (καινούργιο φρούτο αυτό στον τόπο μας), ληστείες μέρα μεσημέρι, ψεύτικα ατυχήματα στην καρδιά της Αθήνας, σε κάνουν να κλειστείς στο σπίτι σου και να μην ξεμυτάς ούτε για τσιγάρα.

Το δικαίωμα του να επιλέξεις το επάγγελμα της αρεσκείας σου. Γίνεσαι αστυνομικός, στρατιωτικός, παπάς, δικηγόρος? Σε κυνηγάνε ένα σωρό αφορισμοί. (Παρεμπιπτόντως, όλοι αυτοί που λοιδορούσαν την αστυνομία πριν ένα μήνα, μερικούς μήνες πριν της έδιναν συγχαρητήρια που είχε εξιχνιάσει την απαγωγή του μακεδόνα επιχειρηματία, χθες κρέμονταν από τα χείλη της για τις λεπτομέρειες της απαγωγής και σήμερα της κόβουν τα πόδια. Παρά την απαίτησή της να διεξαχθούν οι έρευνες για τον απαχθέντα εφοπλιστή με μυστικότητα, οι δημοσιογραφίσκοι της πεντάρας, ενημερώνουν τους απαγωγείς για το πως να φυλάσσονται!)

Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, αντρειεύει ο χειρότερος φασισμός. Η χούντα των δημοσιογράφων. Στο βωμό της τηλεθέασης, θυσιάζονται αξίες, πατρίδα, ανθρωπιά, λογική και αξιοπρέπεια...

Λυπάμαι.

wwwskepseis.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan