Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Jogli, η μηχανή αναζήτησης για τις μουσικές σας ανάγκες.


Το Jogli.com λέει ότι ψάχνει σε παραπάνω από 12 εκατομμύρια άλμπουμ και 500 εκατομμύρια τραγούδια για να βρει αυτό που θέλετε.

Αν αυτό που θέλετε είναι η μουσική που σας αρέσει όποτε σας αρέσει (κατά το “Άντρα θέλω, τώρα τον θέλω”) ή αν είστε σαν εμάς και χρησιμοποιείτε το YouTube και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης ως προσωπικό σας jukebox τότε το Jogli θα είναι ένα από τα αγαπημένα σας site.

Περισσότερα μετά το άλμα

To Jogli είναι βασικά ένας συσσωρευτής αποτελεσμάτων από διάφορες μηχανές αναζήτησης. Του δίνετε ένα τίτλο τραγουδιού ή συγκροτήματος και ψάχνει παντού για να συγκεντρώσει αποτελέσματα.

Απόρροια αυτού του γεγονότος είναι το γεγονός ότι βασίζεται αρκετά στο YouTube για τον πολύ απλό λόγο ότι το 85% των βίντεο μουσικής βρίσκονται εκεί.

Είναι όμως αρκετά περισσότερα από ένας απλώς διαμεσολαβητής.

-Συμπληρώνει αυτόματα την ονομασία του κομματιού, ονόματος συγκροτήματος ή ονόματος άλμπουμ που ψάχνετε, ένα πράγμα χρήσιμο αν δεν είστε σίγουρος για μια ονομασία.

-Χωρίζει ένα συγκρότημα σε άλμπουμ ώστε να μπορείτε να διαλέξετε ένα-ένα τα τραγούδια.

-Σας δίνει στίχους (εάν είναι διαθέσιμοι). Μέχρι και βιογραφία του τραγουδιού.

-Μπορείτε να φτιάξετε playlist ή να παίξετε τυχαία μέσα από τα τραγούδια ενός συγκροτήματος.

Η χρήση του βίντεο είναι καταλυτική.

Γενικά, αν χρησιμοποιείτε το YouTube για να ακούτε μουσική τότε θα λατρέψετε το Jogli. Είναι οι εφαρμογές που θα έβαζε το YouTube αν ήταν επικεντρωμένο στην μουσική.

Πόσο καλό είναι;

Εξαιρετικό. Το δοκιμάσαμε με μερικά από τα λιγότερο γνωστά μουσικά ακούσματα μας

Βρήκε το Wrong Side των Abney Park (ένα steampunk συγκρότημα από το Seattle), το Buttercup των Νοτιο-Αφρικανών Freshlyground και το Wallies της Anne Clark (ποιήτρια και γενικά απίστευτη).

Ή για να είμαστε πιο σωστοί το Jogli εντόπισε τα παραπάνω στο Youtube.

Και τελικά αυτό είναι το μόνο θέμα.

Μακροπρόθεσμα δεν ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον για ιστοσελίδες σαν το Jogli που βασικά λειτουργούν παρασιτικά (δεν το λέμε απαραίτητα επικριτικά αλλά περιγραφικά) καθώς πάντα θα είναι μόνο μια απόφαση του YouTube μακριά από το να κλείσουν.

Για την ώρα όμως θα το αγαπήσετε.

Και όταν το επισκεφτείτε ακούστε τα 3 παραπάνω τραγούδια (είνα τελείως διαφορετικού στυλ το καθένα) και πείτε μας την γνώμη σας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan