Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Τι Nα Αγοράσω Στις Εκπτώσεις;

Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και από τις συλλογές του χειμώνα που πέρασε επιλέγουμε όσα θα είναι μόδα και του χρόνου, και του παραχρόνου, μη σου πω και το 2012

Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 15 του μήνα και από τις συλλογές του χειμώνα που πέρασε επιλέγουμε όσα θα είναι μόδα και του χρόνου, και του παραχρόνου, μη σου πω και το 2012Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και από τις συλλογές του χειμώνα που πέρασε επιλέγουμε όσα θα είναι μόδα και του χρόνου, και του παραχρόνου, μη σου πω και το 2012
Κάθε φορά επαναλαμβάνω το ίδιο λάθος: αγοράζω στις εκπτώσεις διάφορα ρούχα που είναι φτηνά, αλλά τα φοράω μία άντε δύο φορές, γιατί μετά από λίγο αλλάζει ο καιρός και (το χειρότερο) τον επόμενο χρόνο φαίνονται ντεμοντέ, ξεπερασμένα και παλιά. Υπάρχουν, όμως, πράγματα που επιβιώνουν season after season.

Μπορείς, λοιπόν, να ψωνίσεις άφοβα:

Μια χοντρή ζακέτα
Διάλεξε μια μοντέρνα που να έχει γιακά με πλεκτό λάστιχο. Είναι τόσο της μόδας αυτό το preppy στυλ που θυμίζει κάτι από τη δεκαετία του '20 (τη δεκαετία του κραχ) και κάτι από Μπέντζαμιν Μπάτον, αλλά και τόσο all time classic… Συνδύασέ τη με φαρδύ τζιν.


Ένα V-neck
Τα λεπτά πουλοβεράκια από βαμβάκι, φίνο μαλλί ή κασμίρι που φοριούνται πάνω από το πουκάμισο ή το T-shirt είναι τόσο βολικά και χρήσιμα, που ποτέ δεν σου περισσεύουν. Μπορείς να έχεις ένα σε κάθε χρώμα που σου πάει.

Ένα τζιν παντελόνι
Και στα τζιν η μόδα αλλάζει, όμως πιο αργά. Μία είναι hot τα στενά, μία τα άνετα, μία τα ξεβαμμένα και μία τα σκούρα χωρίς φθορές, αλλά οι εναλλαγές αυτές δεν γίνονται απότομα από σεζόν σε σεζόν. Αν αγοράσεις μια φίρμα που «δείχνει» πρώτη τις τάσεις, όπως τα Dquared, θα είσαι OK για 2-3 χρόνια ακόμη.

Ένα κασκόλ
Θα φύγει ποτέ από τη μόδα ένα ζεστό κασκόλ; Είμαστε με τα καλά μας;

Ένα λεπτό μαύρο crew neck
Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και σέξι αντρικά ρούχα, ιδιαίτερα όταν είναι στενό –με την προϋπόθεση βέβαια να έχεις το κατάλληλο σώμα. Για να είμαι ειλικρινής μπορείς να το φοράς καθημερινά και συνδυάζοντάς το με διαφορετικά παντελόνια, πανωφόρια και αξεσουάρ να δείχνει πάντα διαφορετικό. Πρόσεξε μόνο το λαιμό. Ο πολύ κλειστός δείχνει συντηρητικός και γεροντίστικος, άσε που σε πνίγει.

Ένα μπλε βελούδινο σακάκι
Βλέπεις πόσο μοντέρνο είναι το παιδί της φωτογραφίας; Βλέπεις πόσο πολύ του πάει το βελούδινο σακάκι του Kris van Assche; Τέρμα πια οι δικαιολογίες… Το χρειάζεσαι.


Ένα φουσκωτό μπουφάν
Τα πρώτα και πιο διάσημα είναι τα Moncler και μετά όλοι ακολούθησαν την τάση, όπως αυτό εδώ το Louis Vuitton. Όχι μόνο σε μαύρο, αλλά και σε χρώματα όπως το κόκκινο και το πράσινο και το μπλε.

Ένα καλό μαύρο παλτό
Εντάξει το ξέρω ότι δεν κάνει πολύ κρύο στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείς ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας.

Ένα σκούφο
Και στη μόδα είναι και εκτός μόδας δεν θα βρεθεί ποτέ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, βέβαια, αυτό που λένε ότι το 40% της θερμότητας του σώματος διαρρέει από το κεφάλι, είναι μπούρδες.

Ένα sheepskin
Είναι τόσο κλασικό, όσο και ο Marlboro Man. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα είναι το ίδιο in του χρόνου όπως και φέτος, αλλά μετά από δύο χρόνια και μετά από τέσσερα χρόνια και ξανά μετά πάλι θα είναι σέξι και εντυπωσιακό. Μόνο εσύ θα ξέρεις ότι το πήρες με τα μισά λεφτά.

Ένα γκρι μάλλινο πουλόβερ
Υπάρχουν χρώματα που έρχονται και φεύγουν από τη μόδα, αλλά το γκρι είναι στανταράκι κάθε χειμώνα από τότε ακόμη που τα ρούχα μού τα διάλεγε η μαμά.
Το γκρι πουλόβερ με το crew neck λαιμό συνδυάζεται με οτιδήποτε και οποιοδήποτε χρώμα. Tο φοράς με ένα Τ-shirt από μέσα για να μη σε αγκυλώνει και όταν μπεις σε χώρο που το καλοριφέρ και στο φουλ, το βγάζεις και μένεις με το T-shirt. Αυτό λέγεται layering.

Ένα σμόκιν
Φέτος πάλι πήγες στο ρεβεγιόν με το ίδιο σακάκι που φοράς και στο γραφείο. Μήπως να προνοήσεις από τώρα για του χρόνου; Το σμόκιν έχει κανόνες, οπότε αν διαλέξεις μια κλασική φίρμα, όπως τα Salvatore Ferragamo, που δύσκολα υποκύπτει σε εφήμερες «μαγκιές», θα το αποσβέσεις μέσα στα επόμενα… 10 χρόνια.

yupi

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan