Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΦΕΥΓΕΙ

Η μεγάλη εθνική γιορτή πλησιάζει. Μαζί της φέρνει περηφάνια, αναμνήσεις από την ιστορία, νοκτιμαντέρ, ταινίες με τον Παπαφλέσσα αλλά και γκρίνια και συζητήσεις επί συζητήσεων. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από αν θα πρέπει ή όχι οι μη Έλληνες(για να το θέσω κομψά) να σηκώνουν τη σημαία. Να διευκρινίσω όμως ότι με τους μη Έλληνες οι περισσότεροι εννοούν τους Αλβανούς κυρίως και άλλους βαλκανικούς και μη. Φυσικά κανείς δε λέει κάτι αν ο σημαιοφόρος είναι π.χ. Γάλλος ή Άγγλος ή Ιταλός. Καλά δεν το συζητώ για καμιά Γαλλίδα , Γερμανίδα κτλ...Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι δεν αντιδρά ο κόσμος σε άλλους. Στο δικό μου σχολείο π.χ. σημαιοφόρος ήταν μια μιγάς κοπέλα.(Νέγρη, μαύρη όπως βολεύει τον καθένα). Μπορεί η μητέρα της να ήταν Ελληνίδα αλλά το χρώμα της δεν ήταν "Ελληνικό". Παρ' όλα αυτά από το γυμνάσιο και μέχρι το Λύκειο κάθε χρόνο εκείνη ήταν σημαιοφόρος και κανείς δεν είχε πρόβλημα. Και ερχόμαστε τώρα στα άλλα... Προσβάλλει λέει τη σημαία ο Αλβανός που θα τη σηκώσει. Και εγώ ρωτάω:

Αν τη σήκωνε ο Άγγλος ή ο Ιταλός ή ο Αμερικάνος ή κάποιος άλλος "πολιτισμένος" θα είχε κανείς πρόβλημα; Μάλλον όχι...Αλλά ο Αλβανός την προσβάλλει. Μάλιστα...Ε λοιπόν θα πρέπει να είναι κάποια ιδιότητα που έχουν οι Αλβανοί να προσβάλλουν τη σημαία μόλις τη σηκώνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς. Και μην ακούω χαζομάρες περί εγκληματικότητας των αλλοδαπών. Αυτός που τη σηκώνει δεν είναι εγκληματίας και δεν έχει καμία σχέση με κάποιους που ξεφτιλίζουν το ανθρώπινο είδος. Οι οποίοι φυσικά δεν χωράνε σε στενά εθνικά όρια. Υπάρχουν όλων των εθνικοτήτων οι εγκληματίες. Και Έλληνες και αλλοδαποί.

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο: Εσείς οι Ελληναράδες θα.....
σηκώνατε ποτέ Τούρκικη σημαία; Αλβανική μήπως; Προσοχή! Από την απάντηση σας θα κριθεί το κατά πόσο είναι ή όχι βλακείες αυτά που ακούγονται περί προσβολής. Εγώ ας υποθέσω ότι δεν θα τη σηκώνατε την Αλβανική, την Τούρκικη , των Σκοπίων κτλ. Γιατί όμως;;;;;; Μήπως γιατί θα σας λέγανε προδότες; Μήπως γιατί θα αισθανόσασταν ότι πουληθήκατε; Φανταστείτε λοιπόν τον εαυτό σας σε μια τέτοια θέση. Από τη μία οι δικοί σας να σας λένε προδότη και από την άλλη οι άλλοι να θεωρούν ότι τους προσβάλλετε τη σημαία! Λοιπόν τι γίνεται εδώ; Κάτι δεν πάει καλά σωστά; Μήπως να μιλήσω ποιοι ξεκάθαρα για το καταλάβετε; Αν ας πούμε στην επανάσταση του '21 ένας Τούρκος έκανε παρέλαση με Ελληνική σημαία τι θα σήμαινε αυτό; Ότι την προσβάλλει; Φυσικά και όχι!

Και για να τελειώνουμε: τη σημαία την προσβάλλεις όταν την καις, όταν τη φτύνεις, όταν τη σέρνεις στο δρόμο.(Και από όσο βλέπουμε στην τηλεόραση οι Έλληνες το κάνουν μια χαρά αυτό.) Όχι όταν τη σηκώνεις ψηλά και παρελαύνεις κάτω από τη σκιά της. Δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι κάποιος που "δεν είναι δικός μας" είναι καλύτερος από εμάς "στα δικά μας"; Έλληνες δεν γεννιόμαστε. Έλληνες γινόμαστε. Υπάρχουν στο εξωτερικό άνθρωποι περισσότερο "Έλληνες" από άλλους Έλληνες. ο Αριστοτέλης είπε: " Έλληνας είναι αυτός που έχει Ελληνική παιδεία". Συνεπώς ο ρατσισμός, το μίσος και όλα τα συνεπακόλουθα μόνο Ελληνικά δεν είναι. Το αν θα πρέπει ή όχι να γίνονται παρελάσεις αυτό είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα.

Υ.Γ. Ο Αλβανός που δεν θα σηκώσει τη σημαία, αν πάρει ένα σημαιάκι( από αυτά που πουλιούνται και μετά τα βλέπουμε πεταμένα στο δρόμο) και το κουνάει θα προσβάλλει το έθνος; Σκεφτείτε ότι μιλάμε για 16χρονα παιδιά που μεγαλώνουν και μορφώνονται στα σχολεία μας και όχι για πράκτορες της KGB ή δεν ξέρω γω τι. Ηρεμία αδέρφια...

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ymagblog

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan