Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Εμπιστοσύνη.....Με Την Πρώτη Στραβή Έφυγες!


Επί παντός επιστητού μίλησε ο Γιάννης Μώραλης σε ραδιοφωνικό σταθμό. Τι είπε για τη στήριξη της ομάδας στον Έβαλντ Λίνεν, τις επερχόμενες μεταγραφές αλλά και τον πρώτο μήνα της θητείας Μαρινάκη στην ομάδα.

Ο Δ’ αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μίλησε στον «Sentra 103,3» και τοποθετήθηκε για τα εξής θέματα...

Για τις έξτρα μεταγραφικές προσθήκες στην ομάδα: «Ας μην οικειοποιούμαστε το ενδιαφέρον κόσμου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, αν θα παρθεί αμυντικός μέσος ή επιθετικός, αλλά ότι γίνεται μια προσπάθεια και στήνεται μια νέα ομάδα, με νέα ιδιοκτησία και διοίκηση και να το αντιληφθούμε σε βάθος χρόνου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσοι κι αν έρθουν δεν χτίζεται μια ομάδα μέσα σε ένα μήνα. Χρειάζεται χρόνος να μάθει ο προπονητής τους παίκτες, αλλά και αυτοί να γνωριστούν μεταξύ τους και μέσα από την προπόνηση να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κάνουμε καλή ομάδα».

Για τις μεταγραφές: «Το ρόστερ είναι κατά 90% συμπληρωμένο. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία. Θα αποκτηθεί ένας αμυντικός μέσος και πιθανόν ένας επιθετικός. Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όλους είναι να κάνουν υπομονή, για να δούμε την ομάδα τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο και όχι στο τέλος Ιουλίου ή στα μέσα Αυγούστου.

Δεν πρέπει να έχουν άγχος και να περιμένουμε να δούμε σε λίγο καιρό το πραγματικό πρόσωπο της ομάδας και το αν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες και οι κινήσεις της διοίκησης».

«Είναι πολύ διαφορετικό. Προτάθηκαν πάνω από 500 παίκτες, αξιολογήθηκαν 50 και έγιναν προτάσεις σε 10. Όταν προτάθηκε Γκατούζο, δεν υπήρχε λόγος διάψευσης. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να λέμε ότι είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Κάποιοι έβαλαν τον κόσμο σε μια λογική πολύ υψηλών προσδοκιών.

Αποκτήθηκαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ικανοποιημένος. Σίγουρα είναι απαιτητικός, αλλά πιστεύω ότι κατανοεί την καθυστέρηση λόγω της αλλαγής στα ιδιοκτησιακά, αλλά πολύ γρήγορα πάρθηκαν ποδοσφαιριστές, όπως ο Ρόμενταλ, ο Ιμπαγάσα, ο Μοντεστό και Ριέρα».

Για το ενδεχόμενο φυγής του Μαρέσκα ή του Ντάρμπισιρ: «Δεν υπάρχει πρόταση για τον Μαρέσκα και θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Αν έρθει αξιόλογη πρόταση για οποιονδήποτε παίκτη και είναι προς το συμφέρον της ομάδας, θα εξετασθεί. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντάρμπισιρ, τον οποίον τον υπολογίζουμε κι εμείς και ο προπονητής. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να στέκονται στις επίσημες τοποθετήσεις».

Για το αν Ντάρμπισιρ χρειάζεται ειδικό χειρισμό: «Με τη Μακάμπι ξεκίνησε βασικός. Διαψεύσαμε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι δεν υπολογίζεται κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ψυχολογική τόνωση που μπορεί να έχει. Δεν μπορούμε να διαψεύδουμε καθημερινά δεκάδες δημοσιεύματα. Το ρόστερ είναι σχεδόν συμπληρωμένο και θα γίνουν ακόμη μια ή δύο προσθήκες. Η ομάδα είναι ικανή σε κάποιο διάστημα να κατακτήσει το στόχο της που είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να έχει αξιόλογη παρουσία στην Ευρώπη».

Για την εικόνα της ομάδας: «Δεν θα αλλάξει η ομάδα με μια προσθήκη. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν θα άλλαζε πέρσι αν αποκτούσαμε έναν αριστερό μέσο. Μην στεκόμαστε στο ότι ένας ποδοσφασιριστής θα αλλάξει εικόνα μιας ομάδας κατά 100%. Οι ομάδες χτίζονται δεν φτιάχνονται με έναν ποδοσφαιριστή. Ο κόσμος να περιμένει έναν αμυντικό μέσο και ίσως ακόμη μια προσθήκη, αλλά όχι και ότι θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας».

Για τις άδειες κερκίδες: «Όλες οι ομάδες προσπαθούμε στην πράξη, άλλες με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλες με λιγότερη. Πέρσι δυστυχώς λόγω της κακής εικόνας της ομάδας, δημιουργήθηκαν επεισόδια, επειδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός βγήκε πέμπτος.

Κάκιστα κάποιοι κινήθηκαν και εναντίον μας και εναντίον αντιπάλων. Πώς μπορούν αυτά να αποκοπούν; Υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς, αφού η αστυνομία δεν παρεμβαίνει, ενώ οι εταιρείες σεκιούριτι δεν έχουν αρμοδιότητα να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Θα ξεκινήσουμε με τη νέα διοίκηση μια προσπάθεια επικοινωνίας, ώστε να προσεγγίσουμε και το σύνολο των φιλάθλων και τους λίγους που εμμένουν σε αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πάρουμε μέτρα στο βαθμό που μπορούμε. Θα γίνουν, δηλαδή, κατασκευές στο γήπεδο για να περιφρουρήσουμε θύρες, ενώ θα ενεργοποιηθούν και πάλι οι κάμερες για να μπορούμε να βρούμε αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια και να τους αποβάλουμε.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Δίνουμε πολλές μάχες αλλά δεν είναι εύκολο να τις κερδίσουμε. Κανείς πρόεδρος που επενδύει δεν θέλει ανθρώπους που να δημιουργούν προβλήματα και να οδηγούν σε ποινές και πρόστιμα. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε κι αν όχι να τους αποβάλουμε».

Για το αν θα στηριχθεί ο Λίνεν σε περίπτωση αποκλεισμού: «Δεν είναι σκόπιμο να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους σενάρια. Ο Λίνεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, είναι προπονητής του Ολυμπιακού, προχωράμε μαζί και γίνεται σημαντική δουλειά.

Τέτοια σενάρια βάζουν τον κόσμο σε μια λογική που δεν πρέπει καν να συζητάμε».

Για την οικονομική πολιτική της ΠΑΕ: «Ο Ολυμπιακός δεν ξέφυγε ποτέ από αυτή τη λογική. Έκανε μια μεγάλη υπέρβαση για έναν ποδοσφαιριστή που θέλαμε πολύ και για μια θέση που είχαμε έναν σπουδαίο παίκτη. Από εκεί και πέρα, ισχύει ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε.

Και οι άλλοι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν ελεύθεροι, αλλά είχαν ακριβά συμβόλαια. Τα νούμερα είναι πεσμένα πανευρωπαϊκά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην κατάσταση της χώρας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Κι εμείς θα κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο, κάνοντας υπερβάσεις όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο».

Για τον πρώτο μήνα της θητείας Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό: «Πολλή δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι δύσκολο να αλλάζεις σελίδα. Είναι ένας μήνας με άγχος και οι επόμενοι αναμένεται να έχουν ακόμη μεγαλύτερο.

Όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή, γιατί το άγχος ξεκινάει από την κορυφή και φτάνει στον κόσμο. Ο Μαρινάκης είναι έμπειρος σε τέτοια θέματα και σε θέματα διαπραγματεύσεων. Δεν είμαστε διοίκηση που θα χαρίσουν λεφτά και θα μας πιάσουν κορόιδα».



www.gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan