Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Κουφονήσια, ένας μικρός παράδεισος


Τα καταγάλανα νερά, οι αμμουδιές, οι όρμοι απίστευτης ομορφιάς και η ζεστή διάθεση των κατοίκων κάνουν τα Κουφονήσια, ιδανικό προορισμό για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές. Τα Κουφονήσια είναι δύο γειτονικά νησάκια που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών...


--
....
Κυκλάδων. Πρόκειται για το Κάτω Κουφονήσι και το Επάνω Κουφονήσι,που τα συναντάμε στα νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού.
Χωρίζονται με ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ. Τα νησάκια αυτά κατοικούνται από τα προϊστορικά χρόνια. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως ευρήματα του Κυκλαδικού Πολιτισμού. Τα Κουφονήσια αποτέλεσαν καταφύγια και ορμητήρια των πειρατών.
Το Κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν ακατοίκητο. Στο νησί θα δείτε λίγες μόνο εξοχικές κατοικίες, τουρίστες που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ και μία ταβέρνα. Στο μικρό γραφικό λιμανάκι του αράζουν μόνο ψαροκάικα και εκδρομικά καραβάκια. Διαθέτει μερικές υπέροχες ερημικές αμμουδιές τις οποίες προτιμούν πολλοί γυμνιστές.
Μοναδικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το εκκλησάκι της Παναγίας που είναι κτισμένο στο μόλο, πάνω σε αρχαία ερείπια και στις 15 Αυγούστου γίνεται μεγάλη γιορτή.
Το Επάνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησάκι των Κυκλάδων. Έχει έκταση 3,5 τ. χλμ. και 285 κατοίκους.
Το Κουφονήσι, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι είναι ένα γνήσιο ψαροχώρι. Όλοι οι κάτοικοι ασχολούνται με την αλιεία και αναλογικά με τον πληθυσμό του διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους της Ελλάδας.
Οι παραλίες του είναι πραγματικά μαγικές. Θα συναντήσετε πέντε συνεχόμενες αμμουδιές και θα φτάσετε στο Πορί, έναν κυκλικό όρμο απίστευτης ομορφιάς.
Αν προτιμάται κάτι πιο «κοσμικό», θα το βρείτε στην λεγόμενη «Ιταλίδα», όπου όλοι οι παραθεριστές θα περάσουν για μια βουτιά. Στη βόρεια πλευρά του νησιού υπάρχει μια θαλάσσια σπηλιά.
Το Κουφονήσι έγινε τουριστικός προορισμός για τους πολλούς, την τελευταία δεκαετία. Το νησί διατηρεί αναλλοίωτες τις φυσικές του ομορφιές και την παραδοσιακή του γοητεία. Λειτουργούν αρκετά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία που προσφέρουν στους επισκέπτες άνετη διαμονή και τα περισσότερο μοναδική θέα.
Στις ταβέρνες θα απολαύσετε εκλεκτές συνταγές και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη φημισμένη αστακομακαρονάδα του νησιού, αφού έχετε φροντίσει να την παραγγείλετε από νωρίς. Όσο για τη διασκέδαση τα Κουφονήσια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα νησιά και ικανοποιούν τα περισσότερα γούστα. Αν το επισκεφθείτε μια φορά σίγουρα θα το επαναλάβετε. Οι Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες στις οποίες ανήκουν τα Κουφονήσια, συνδέονται όλο το χρόνο με το λιμάνι Πειραιά αλλά και με τακτικά δρομολόγια από τη Νάξο.

troktikaras

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan