Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Κόλαφος για τον Παπακωνσταντίνου ο Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ)


Kόλαφος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου η συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ", του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πόουλ Τόμσεν.


--

Ο τύπος στην ουσία "κραυγάζει" την προκλητική ανεπάρκεια του σημερινού υπουργού, ο οποίος μέσα απο ένα εκρηκτικό κοκτέηλ ανεπάρκειας και αμοραλισμού, τσακίζει σαδιστικά τους αδύναμους και συμπεριφέρεται με τρυφηλότητα στους μεγαλοοφειλέτες, στους φοροφυγάδες, στους καναλάρχες, σε κάθε είδους νταβατζήδες.

Ο Τόμσεν βγαίνει απο αριστερά στον Παπακωνσταντίνου και στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί.

Τον εγκαλεί μάλιστα για έλλειψη πολιτικής βούλησης να επιβληθεί στα βαριά πορτοφόλια και κάνει λόγο ακόμη και για τις "διασυνδέσεις" των τελευταίων. "Δεν μπορείς να ρίχνεις όλο το βάρος στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους..."-υποστηρίζει ο Τόμσεν!

Ιδού το απόσπασμα απο τη συνέντευξη που έδωσε ο Τόμσεν στον Αργύρη Παπαστάθη του "ΒΗΜΑτος"

- Λέτε ότι είναι επείγον το θέμα
της τόνωσης των εσόδων και της συνολικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Πότε θα προλάβει όμως η κυβέρνηση να τα εφαρμόσει όλα αυτά και να πιάσει τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος για το 2010;

«Συγκροτείται εξ όσων γνωρίζω ειδική ομάδα που θα στοχεύσει στην άντληση φορολογικών εσόδων από τα άτομα με υψηλά εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν. Τα καλά νέα είναι ότι για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεστε νέο φορολογικό μηχανισμό. Γιατί ξέρετε ήδη ποιοι έχουν τις μεγάλες βίλες, τις πισίνες και τις διασυνδέσεις. Αυτό που χρειάζεστε είναι πολιτική βούληση».

- Εκτιμάτε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση;

«Είναι απόλυτα σαφές σε όλους στην κυβέρνηση ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορείς να εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα τόσο μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής και να ρίχνεις όλο το βάρος στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς».
kourdistoportokali

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan