Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου


Σκοπεύοντας στην πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, συνεχίζονται σήμερα στο νομό Θεσσαλονίκης οι επίγειοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται στα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Νέας Απολλωνίας - Λουτρών, Χορτιάτη, Χαλκηδόνας, Ξηροχωρίου. Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις 11.30 το βράδυ και θα διαρκέσουν ως τις 5.00 το πρωί...

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών. Για το σκοπό αυτό, απόψε τη νύχτα, μετά τις 10 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί θα περάσει από τους δρόμους ειδικό ψεκαστικό όχημα.

Το χρονικό διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό, απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Να σημειωθεί ότι οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται έπειτα από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ σε 134 ανέρχονται τα άτομα που έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα από τον ιό, μετά τη διάγνωση πέντε νέων κρουσμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 37 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δύο από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.


ΥΓ: Μας ψεκαζούν που μας ψεκάζουν με κάθε λογής ουσία θα 'χούμε και εντομοκτόνο στο κοκτείλ που μας σερβίρουν...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan